Šmrkao kokain, spavao sa manekenkama, oženio misicu i sada trenira decu

Autor:

Sport

23.06.2020

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši napadač Adrijan Mutu u leto 2003. godine je za tada ogromnih 15,2 miliona funti došao u Čelzi i bio je jedno od prvih većih ulaganja ruskog tajkuna Romana Abramoviča.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/FRF TV
Adrijan Mutu

Mutu je došao iz Parme, a tu londonsku ekipu tada su pojačala zvučna imena kao Ernan Krespo, Damijen Daf i Klod Makelele.

I dok je Mutu trebalo da bude prva zvezda i pokretačka snaga Čelzija, njegova karijera nije baš išla u željenom pravcu. U septembru 2004. godine Murinjo ga je kritikovao zbog slabe kondicije, a onda je bio testiran pozitivno na kokain.

Dobio je sedam meseci supsenzije, da bi se vratio kao igrač Fiorentine, pa je usledila nova zabrana od devet meseci jer je 2010. godine pozitivno testiran na određene nedozvoljene supstance sibutramina za suzbijanje apetita.

Ipak, danas je uzor mladim rumunskim fudbalerima i radi kao selektor Rumunije do 21 godine.

 - Mislim da sam prava osoba, jer znam šta se događa kada igrač ima problema sa nedisciplinom. Prošao sam kroz teške trenutke i vratio sam se jači. Ako se desi da jedan od mojih igrača pogreši, reći ću mu da to više ne ponavlja i da mora da nauči iz grešaka - kazao je Mutu.

 - Moje ambicije kao trenera ne mogu biti niže od onih koje sam imao kao fudbaler - dodao je Mutu koji danas ima 41 godinu.

 - Uvek sam želeo da budem bolji i bolji. Želim da dođem do trenerskog nivoa kakvog sam imao kao igrač, a moj san je da budem prvi selektor Rumunije - rekao je.

Deli rekord golova svoje zemlje sa Georgijem Hadžijem - obojica su postigla 35 pogodaka. Smatra se najboljim igračem koji je zaigrao u rumunskoj ligi, a 203 puta postizao je golove igrajući u Engleskoj, Italiji i Indiji.

Imao je Mutu puno negativnih stvari. Padao je na raznim testovima, suočavao se sa nelegalnim radnjama, a kada je prvi put došao u London, suočio se sa optužbama da je premlatio bivšu suprugu i TV voditeljku Aleksandu Dinu. Optužbe su odbačene kasnije. Bio je u vezi sa holivudskom zvezdom Moranom Atias, nakon što ga je bombardovala raznim tekstualnim porukama.

Zatm je bio i sa porno zvezdom Laurom Andreson, da bi se 2016. godine oženio sa bivšom Miss Rumunije Sandrom Bačiki. To je bila njegova treća supruga i s njom je dočekao i sina Tijaga 2018. godine. Takođe ima jedno dete iz prvog braka s Dinom i dvoje iz drugog braka sa modelom Konsuelom Lopez.

Sada, nakon što je sve to prošao, radi sa mladim igračima u reprezentaciji Rumunije i mašta da bude selektor seniorske reprezentacije, ali i uspešan trener.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading