Fudbaleri u Engleskoj navučeni na igrice

Autor: Predrag Vuković

Sport

04.05.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim koronavirusa, koji preti čitavoj planeti, pa i sportistima, fudbalere premijerligaških klubova je uhvatila nova "zaraza" - zavisnost od igranja video-igrica! Čak 13 od 258 ispitanika ima ozbiljne probleme jer su se navukli na igrice, a kao problem su naveli i depresiju zbog sedenja u kući i nemogućnosti treninga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kajl Voker

Rezultati istraživanja koje je na Ostrvu sproveo ESPN pokazuju da ostali ispitanici takođe imaju problem, ali spadaju u lakšu grupu zavisnika od video-igrica.

GLAD ZA TAKMIČENJEM

Na spisku zavisnika su i velika imena premijerligaškog fudbala. Kajl Voker (30) iz Mančester sitija kaže da mu igrica "Fortnajt" oduzima mnogo više vremena nego što bi trebalo, dok se o Mesutu Ozilu pisalo mesecima kako ima problema s leđima baš zbog prekomernog sedenja u fotelji dok je igrao igrice. I on je igrao "Fortnajt" 2018. godine, što ga je koštalo odsustva sa terena, a sada je navučen i na fudbalske simulacije.

Prema mišljenju član zdravstvenog tima Udruženja profesionalnih fudbalera u Engleskoj Džefa Vitlija, ovo je ozbiljan problem.

- Situacija s koronavirusom lišava igrače njihove dnevne potrebe za takmičenjem, što se zadovoljava i treningom. Poslali smo anketu o zdravlju našim igračima prošli mesec i iako smo već dobili neke odgovore, prerano je da se kaže do koje mere se trenutno gomilaju mentalni problemi - rekao je Vitli i napomenuo da će se pravo stanje videti tek kada se igrači vrate u klubove.

UMOR I RAZDRAŽLJIVOST

- Tek kada se fudbaleri vrate na teren videćemo koliko su veliki problemi što se tiče video-igrica. Ako ne budu u mogućnosti da se fokusiraju na fudbal i shvate da ne mogu da se odvoje od igrica dok su bili u karantinu, onda su u problemu. Ako igrate igrice od 14 časova do dva ujutro, onda će to uticati na trening. Bićete umorni, razdražljivi, da ne pričam i da sve to šteti porodičnom životu, pa i finansijskim problemima - dodao je Vitli.

Da se igricama mora stati na put, smatra i menadžer Sautemptona Ralf Hasenhitl.

- Moramo da zaštitimo igrače. Za tako nešto potrebno je biti uporan. Gde god sam radio, upozoravao sam na to. Imao sam probleme, momci su igrali do tri ujutro igrice, pa su onda izlazili na teren - otkrio je Austrijanac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Premijer liga od 12. juna?

Englezi su izašli sa preciznim planom kako bi trebalo da izgleda povratak na teren da bi se završila sezona. Dakle, 11. maja igračima će biti dozvoljeno da treniraju individualno. Dve nedelje kasnije biće dozvoljeni grupni treninzi ekipa, sa loptom, a za 12. jun je prognoziran nastavak sezone. Finale FA kupa zakazano je za 8. avgust na Vembliju. Osim Premijer lige, završiće se i drugi po rangu nivo takmičenja u Engleskoj, Čempionšip, što se ne može reći i za treći i četvrti rang. Kako stvari stoje, izgleda da će biti poništene sezone u Ligi 1 i Ligi 2. Sve utakmice koje se do kraja sezone budu igrale u Engleskoj biće bez prisustva publike, još samo da se potvrdi da će se igrati na neutralnom terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading