Siti gleda u leđa crveno-belima: Zvezda najubedljivija u Evropi!

Autor:

Sport

02.06.2019

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraj maja doneo je završetak šampionskih trka u većini evropskih zemalja. Čak 39 država krunisalo je šampione u poslednjih nekliko nedelja, a među brojnim prvacima Crvena zvezda je klub koji je do državnog trona stigao na najubedljiviji način, odnosno osvojivši najveći procenat bodova.

RepublikaFoto: Starsport
Ubedljivo do šampionske titule... Fudbaleri Crvene zvezde

Šampion Srbije od mogućih 111 bodova osvojio je 102 odnosno 91,9% po čemu je na prvom mestu među svim prvacima država na Starom kontinentu. Četu Vladana Milojevića u stopu prati PAOK. Grčki šampion osvojio je 91,1% bodova, dok je treći po procentu osvojenih bodova Tre Pene, prvak San Marina sa 89,7%.

Ukrajinski Šahtjor postao je prvak osvojivši 86,4% bodova, Mančester sitiju je u trci sa Liverpulom bilo dovoljno 85,9% da odbrani krunu, a preko 85% bodova osvojili su još Benfika (85,2) i Dinamo iz Zagreb (85,1).

Zanimljiv podatak iz crveno-bele perspektive je da je Crvena zvezda, ukoliko ne računamo podelu bodova, jedini klub na starom kontinentu koji je osvojio trocifren broj bodova uprkos činjenici da je u mnogim šampionatima odigran isti broj utakmica ili čak jedna više.

Impresivan šampionski put ukrasilo je 97 pogodaka, odnosno 2,6 po meču, po čemu je Crvena zvezda peta u Evropi iza Ajaksa (3,5), Benfike (3,02), Pari Sen Žermena (2,76) i Didelanža (2,7), a ispred Bajerna iz Minhena (2,58), Mančester sitija (2,5), Barselone (2,36) i još pregršt šampiona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading