PORTUGALAC POPIO PEDALU U JUNAJTEDU: MURINJU OTKAZ I 27.800.000 EVRA!

Autor:

Sport

18.12.2018

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle poraza u derbiju od Liverpula (3:1) uprava "crvenih đavola" uprkos ogromnim finansijskim penalima odlučila da se reši Posebnog

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Odavno više nije gospodin Posebni, a od juče je gospodin Otpušteni! Era Žozea Murinja (55) u Mančester junajtedu okončana je pošto je uprava "crvenih đavola" odlučila da se Portugalcu zahvali na saradnji nakon poraza od Liverpula u derbiju Premijer lige (3:1) na Enfildu. Spekulisalo se da bi Žozea mogla da spase klauzula u ugovoru prema kojoj su iz Junajteda dužni da mu isplate 27,8 miliona evra u slučaju otkaza pre kraja sezone, ali je rukovodstvo kluba sa Old Traforda odlučilo da proguta tu gorku pilulu.

Ekipa za koju nastupa srpski reprezentativac Nemanja Matić delovala je kao seoski tim u odnosu na najvećeg rivala Liverpul, dok je njenu nemoć protiv najvećeg rivala sa tribina posmatrao legendarni ser Aleks Ferguson. Koliko je poražavajuća igra odbrane Junajteda svedoči podatak da je u 17 kola ove sezone primila 29 golova, a u čitavom prošlom šampionatu (38 utakmica) gol manje (28). "Crveni đavoli" su bodovno bliže fenjerašu Fulamu nego lideru Liverpulu, za kojim zaostaju čak 19 bodova. Četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona je takođe u ovom trenutku misaona imenica na Teatru snova, a u elitnom takmičenju Junajted je već u osmini finala naleteo na PSŽ. Druga polovina decembra ponovo je bila kobna za Murinja. Pre tri godine 17. decembra, dobio je otkaz u Čelsiju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading