KAZNENA EKSPEDICIJA: Prolećnoj seriji nema kraja - popularni "Kepa" doneo trijumf kao Piksi na 81. Večitom derbiju 1987. godine!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.04.2024

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U drugom delu takmičarske sezone sa stav iz Bratmilovca ne zna za neuspeh.

KAZNENA EKSPEDICIJA: Prolećnoj seriji nema kraja - popularni "Kepa" doneo trijumf kao Piksi na 81. Večitom derbiju 1987. godine!

Foto: FK Bratstvo Bratmilovce

Fudbaleri Bratstva iz Bratmilovca nastavljaju sa sjajnim partijama u ovosezonskoj Međuopštinskoj jablaničkoj ligi, a nakon 21. takmičarske runde mogu se pohvaliti ostvarenjem koje niti jedan klubu u aktuelnoj takmičarskoj godini nije uspo da zabeleži.

 

Ovoga puta fudbaleri Bratstva vraćaju se sa gostovanja u Razgojni sa tri velika boda, što nikome do sada nije pošlo za rukom u sezoni 2023/24.

Međutim, meč nije otovren na način na koji su gosti to očekivali. Fudbaleri Šumadije iz Razgojne već u šestom minutu preko Nikole Stojanovića dolaze do prednosti, ali na isteku pola sata igre, fudbaleri Bratstva u dvominutnom blickrigu uspevaju da stignu do preokreta.

Prvo je u 30. minutu Stefan Kostić doneo rezultatski egal, da bi samo minut kasnije isti igrač maestralno uposlio Žarka Dimitrijevića kome je ostalo samo da "bocne" loptu i prevari domaćeg čuvara mreže Marka Stojanovića. Ovim pogotkom Dimitrijević je samo potvrdio svoju sjajnu formu u prolećnom delu sezone.

Ipak, tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvih 45 minuta fudbala. Igrao se 41. minut kada je Stefan Milenković doneo rezultatski egal, ali se fantastični Stefan Kostić, popularni "Kepa" ipak potrudio da njegova ekipa na odmor ode sa prednošću pošto je u 45. minutu direktno iz kornera savladao domaćeg golmana, a navedeni pogodak je podsetio na gol koji je Dragan Stojković postigao na 81. Večitom derbiju, septembra 1987. godine, na tadašnjem stadionu JNA.

U nastavku meča promene rezultata nije bilo, a kako su istakli iz redova Bratstva posebno treba pohvaliti Nikolu Nikolića koji je maestralnom defanzivnom partijom zaustavio najboljg strelca aktuelne sezone.

Foto: FK Bratstvo Bratmilovce

"Kaznena ekspedicija" iz Bratmilovca nosi bodove iz Razgojne

 

- Međuopštinska jablanička liga, 21. kolo:

Šumadija (Razgojna) - Bratstvo (Bratmilovci) 2:3 (2:3)

Strelci: N. Stojanović 6, S. Milenković 41; S. Kostić 30, 45, Ž. Dimitrijević 31

Stadion: FK Šumadija, Razgojna

Sudija: Danijel Tasić

Žuti kartoni: S. Milenković (Šumadija); L. Todorović, M. Mitić, N. Veličković (Bratstvo)

Šumadija (Razgojna): M. Stojanović, Veličković, Milenković (Ilić), Stanković (Anđelković), N. Stojanović, Jovanović, V. Stevanović, M. Stojanović, Mišić (Jović), J. Stevanović, Tasić.

Bratstvo (Bratmilovci): M. Jovanović, N. Nikolić, Rajković, Cakić, Todorović, Veličković (Prokopović), Mitić, Kostić (F. Jovanović), Dimitrijević, Krstić (Tasić), Z. Nikolić.

Ovim trijumfom fudbaleri Bratstva su stigli do šeste prolećne pobede u isto toliko odigranih mečeva čime su zadržal ilidersku poziciju na tabeli sa bodom više u odnosu na drugoplasirani Derbi 2016 iz Vlase

Narednog vikenda Bratstvo je lsobodno, a naredni meč će odigrati 28. aprila protiv Velikog Trnjana.

Šumadija je sada skliznula na petu poziciju, a narednog vikenda ih očekuje drugoplasiranom Derbiju 2016.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading