DOMINIRA: Statistika je potpuno jasna - od njega boljeg nema!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.03.2024

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O njemu će se tek pripovedati u godinama pred nama.

DOMINIRA: Statistika je potpuno jasna - od njega boljeg nema!

Foto: Starsport

Kraso i Knežević

Fudbaleri OFK Beograda suvereno drže čelnu poziciju u okviru Prve lige Srbije i već sada se sa velikom dozom izvesnosti može govoriti da će "romantičari" od naredne jeseni , nakon punih osam godina biti deo elitnog ranga.

 

Početak prolećnog dela takmičenja doneo je privremenu krizu u redovima plavo-belih koji su u uvodna četiri meča nastavka šampionata zabeležili jedan remi i tri poraza, a ono što je zabrinjavalo sve na Omladinskom stadionu, jeste činjenica da ekipa tokom 360 minuta nije uspela da pronaže put lopti do protivničke mreže.

Međutim, čini se da su se stvari vratile na svoje mesto. U derbi susretu 25. kola drugoligaškog karavana, OFK Beograd je ubedljivo savladao lazarevačku Kolubaru rezultatom 4:1, a u navedenom meču, usled crvenog kartona dobijenog u prethodnoj takmičarskoj utakmici nije nastupio mladi virtouz sa loptom Nikola Knežević.

To ga ipak nije sprečilo da i nakon 25 prvenstvenih mečeva suvereno drži prvu poziciju u jednoj od važnih fudbalskih kategorija, asistencijama.

Naime, Knežević koji je tokom takmičarske 2023/24 godine debitovao i za prvi tim Crvene zvezde, do sada je zabeležio čak sedam asistencija na ukupno 19 prvoligaških utakmica u kojima je poneo dres plavo-bele boje.

Treba napomenuti da je dvadesetjednogodišnji vezni fudbaler do sada na terenu proveo ukupno 1.623 minuta tokom kojih se upisao i četiri puta u listu strelaca:

Foto: Starsport

Pokretačka snaga "romantičara" - Nikola Knežević

 

- Najbolji asistenti Prve lige Srbije u sezoni 2023/24:

1. Nikola Knežević (OFK Beograd) 7

2. Milan Đokić (GFK Dubočica) 6

3. Ibrahin Zubairu (Jedinstvo) 5

4. Vladimir Mijailović (Mačva) 5

5. Saša Marković (OFK Beograd) 4

6. Ognjen Ajdar (RFK Grafičar) 4

7. Miloš Filipović (Kolubara) 4...

Priliku da poboljša svoje dosadašnj ostvarenje Knežević će imati već u narednom takmičarskom kolu kada će OFK Beograd gostovati na "AdmiralBet Areni" ekipi sremskomitrovačkog Radničkog. Meč je na programu u utorak 26. marta sa početkom od 15 časova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading