VELIKA ČAST: Mladi fudbaler Grafičara kreće na dalek put - staviće se na raspolaganje selektoru svoje nacionalne selekcije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.03.2024

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobar glas daleko se čuje...

VELIKA ČAST: Mladi fudbaler Grafičara kreće na dalek put - staviće se na raspolaganje selektoru svoje nacionalne selekcije!

Foto: RFK Grafičar

RFK Grafičar se smatra jednim od klubova koji najčešće pružaju šansu mladim fudbalerima koji kasnije svoju seniorsku karijeru grade ili u Crvenoj zvezdi, ili u nekim drugim klubovima kako u Srbiji, tako i širom Starog kontinenta.

 

Navedeno je poznato i širom planete, tako da je klub sa Senjaka postao mamac i za fudbalere širom sveta, a pretthodnog leta je u Beograd stigao jedan od najvećih talenata kineskog fudbala, devetnaestogodišnji Su Juliang.

Reč je o fudbaleru koji je ponikao u akademiji Gvangžua za koji je sa svega 16 godina debitovao u elitnom rangu kineskog klupskog fudbala. Treba napomenuti i da je prošao i školu madridskog Atletika i može se sa sigurnošću reći da je reč o školovanom igraču o čijem talentu dovoljno govori podatak da nosi nadimak "kineski Mbape".

Nakon šetomesečnog boravka u Beogradu Su Juliang je dobio poziv pod nacionalnu zastavu, tako da će se priključiti omladinskoj reprezentaciji Kine koju očekuju dve prijateljske utakmica sa izabranom selekcijom Indonezije u Džakarti 22. i 25. marta, što će biti i lepa prilika za mladog "grafosa" da debituje.

Foto: RFK Grafičar

Su Juliang je prethodnog leta postao stanovnik srpske prestonice

 

Treba podsetiti da Su Juliang igra na poziciji napadača, ali može odgovoriti i zadacima na desnom krilu. Dres RFK Grafičara nosi u Omladinskoj ligi Srbije i tokom aktuelne sezone je zabeležio šest nastupa. Postigao je jedan gol, uz dve asistencije i jedan je od najzaslužnijih za dobre igre omladinaca RFK Grafičara.

Omladinci RFK Grafičara u ovom momentu zauzimaju devetu poziciju na taveli Omladinske lige Srbije sa skorom od sedam pobeda, tri remija i osam poraza i ukupno 24 osvojena boda.

U narednoj takmičarskoj rundi omladinci kluba sa Senjaka gostuju u Subotici, domaćem Spartaku. Meč je na programu 30. marta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading