NEKADAŠNJI ČLAN ELITE NASTAVIO CRNU SERIJU: Proleće nije donelo bolje izdanje - lider minimalcem nastavio pohod ka tituli! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.03.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već punih pet meseci ekipa sa stadiona "kraj Tise" nije osetila slast pobede.

NEKADAŠNJI ČLAN ELITE NASTAVIO CRNU SERIJU: Proleće nije donelo bolje izdanje - lider minimalcem nastavio pohod ka tituli! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: GFK Sloven Ruma

Gde su stali polovinom meseca novembra, fudbaleri GFK Slovena iz Rume nastavili su i u prolećnoj premijeri gde su na stadionu u Bečeju minimalnim rezultatom savladali nekadašnjeg člana elitnog ranga SR Jugoslavije, čime je načinjen još jedan korak ka pohodu na šampiosnki pehar i plasman u Prvu ligu Srbije.

 

Meč 16. takmičarske runde vojvođanske grupe srpkoligaškog karavana počeo je povredom Dragana Peroševića koji je već u devetom minutu morao da napusti igru, ali i ofanzivom momaka u crveno-beloj sportskoj opremi koji su dominirali na terenu, stvarali šanse, ali je odbrana domaćeg kolektiva uspevala da odoli.

Ipak, potpuna terenska inicijativa urodila je plodom u samom finišu prvog poluvremena kada je nakon slobodnog udarca sa pozicije levog krila i povratne lopte u peterac domaćina, Aleksandar Ignjić glavom zatresao mrežu Milovanova čime je lider stigao do rezultatske prednosti, a kasnije se ispostavilo i do tri važna boda.

 

 

U nastavku susreta domaćin je pokušao da pripreti gostujućem sastavu, ali su Rumljani "ljubomorno čuvali" prednost i preko legendarnog Brane Ilića pokušavali da dupliraju prednost. Nekadašnja vedeta Partizana se u 59. i 65. minutu našla u povoljnim prilikama, ali je lopta nakon njegovih udaraca završila van okvira gola.

Na kraju, gol Ignjića u samom finišu prvog perioda igre je odlučio pobednika, a time je GFK Sloven nastavio svoj pohod ka šampionskoj tituli zabeleživši i četvrti uzastopni prvenstveni trijumf.

 

- Srpska liga Vojvodina, 16. kolo:

Bečej 1918 (Bečej) - GFK Sloven /Ruma) 0:1 (0:1)

Strelac: A. Ignjić u 45. minutu

Stadion: "kraj Tise", Bečej

Gledalaca: 200

Sudija: Nikola Šćepanović

Žuti kartoni: Stanić (Bečej 1918); Radović, Lukešević, Batalo, Šegavac (GFK Sloven)

Bečej 1918 (Bečej): Milovanov, Ćuk, Pejić, Vještica, Vorgučin, Vlaisavljević, Tutnjević, Milovanović, Videnović (Kobiljski), Stanić (Šavija), Mitić.

GFK Sloven (Ruma): Šegavac, Simić, Radović (Stojisavljević), Lukešević (Savinović), Batalo, Perošević (Jandrić), Radišić, Marinković (Popović), Aleksić (Protić), Ignjić, Ilić.

Takmičenje u vojvođanskoj grupi srpskoligaškog karavana nastavlja se već narednog vikenda kada đe GFK Sloven na svom stadionu u Rumi dočekati Jedinstvo iz Stare Pazove, dok će Bečej 1918 prve bodove nakon dugog vremenskog perioda tražiti na gostovanju OFK Kikindi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading