EKSPLOZIVNA PREDSTAVA NA TERENU: Remi Pančevaca i Smederevaca u uzbudljivoj prijateljskoj utakmici uoči nastavka sezone!

Autor: Milica Misailović

Sport

20.02.2024

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vremena za ispravku uočenih grešaka sve je manje. Već narednog vikenda i prvoligaši kreću u borbu za prolećne prvenstvene bodove.

EKSPLOZIVNA PREDSTAVA NA TERENU: Remi Pančevaca i Smederevaca u uzbudljivoj prijateljskoj utakmici uoči nastavka sezone!

Foto: FK Smederevo 1924

Šef stručnog štaba FK Smederevo 1924, Saša Mićović, na ovom poslednjem prijateljskom susretu pružio je priliku igračima koji su, u toku pripremnog perioda, na terenu ostvarili manju minutažu. Obzirom na to, ova postava je tokom čitave igre uspešno odolevala napadima pančevačkog superligaša ali istovremeno uspevala i da im zada tantalske muke na terenu.

 

Menjali su u prvom poluvremenu podjednako strane na travnatoj podlozi igrači obe ekipe, njihova igra imala je „glavu i rep“.

Na terenu se za 35 minuta, koliko je trajao prvi deo igre, mogao videti izuzetno lep fudbal. Nova pojačanja Smedereva pokazala su se u dobrom svetlu: Jevremović, Rašljanin i Jovanović odradili su na sjajan posao. Od iskusnijih u dresu Smedereva istakao se Aleksa Marković koji je nebrojno puta svojom igrom stvarao šanse ali i sam ulazio u iste, dok je odbrambeni ansambl "oklopnika" snažnom, obazrivom i neustrašivom igrom pomogao golmanu Kašiću da sačuva rezultat.

U 11. minutu gol domaćina ugrozio je Jovanović kada je loptu iz slobodnjaka poslao u gornji levi ugao gola, ali je golman Stanković bio dobro pozicioniran. Nešto malo kasnije pokušao je da se revanšira Ignatev kada je došao u poziciju „1 na 1“ sa golmanom Smedereva 1924 Kašićem ali on nije bio precizan i to je bilo sve od ozbiljnijih prilika koje su se mogle videti u prvom poluvremenu.

U drugo poluvreme fudbaleri su ušli u ništa manje borbenijem rasoloženju ali kako

je vreme prolazilo, igra se polako prebacivala na stranu domaćina i igrači
Smedereva 1924 preuzeli su inicijativu na terenu. Već u prvim minutima drugog dela
igre, priliku da se upišu u strelce imali su prvo Jevremović, a nedugo zatim i
Rašljanin. Međutim, kontinuirani pritisak "oklopnika" doveo je duo Žičik – Rašljanin
pred sam gol pančevačkog Železničara gde je, nakon međusobnog dodavanja Smederevo 1924 u prednost doveo Pavel Čižik koji je zatresao mrežu domaćina. Nakon toga ništa manje opasniji šut ka golu je usmerio Lazar Marković, ali nije bio dovoljno precizan. Izuzetnu priliku da izjednači imao je Ignatev ali je na iznenađenje svih bio neprecizan, a ubrzo zatim, istu grešku napravio njegov saigrač Jovanović kada je iz slobodnog udarca pogodio stativu. Međutim, sve to opravdao je pred kraj drugog dela susreta Trifunović i izuzetnim golom izjednačio rezultat na 1:1.

Foto: FK Smederevo 1924

"Oklopnici" su spremni za nastavak prvenstvenih borbi

 

- Prijateljska utakmica:

Železničar (Pančevo) - Smederevo 1924 (Smederevo) 1:1 (0:0)

Strelci:Trifunović za Železničar; Žičik za Smederevo 1924

Stadion: Sportski centar "Mladost", Pančevo

Železničar (Pančevo): Pančevo: Stanković, Purtić, Gajić, Milikić, Mirosavić, Maisa, Maks, Mareh, Jovanović, Kahvić, Ignatev. Igrali su još: Kovačević, Krstić, Novićević, Trifunović

Smederevo 1924 (Smederevo): Kašić, Marković, Panić, Radić, Luković, Jevremović, Ilić, Rašljanin, Jovanović, Marković, Čižik. Igrali su još: Gecić, Bačanin

Utiske sa ovog prijateljskog susreta ali i prognoze za predstojeće 21. kolo protiv
Metalca, izneo je šef stručnog štaba Smedereva 1924, Saša Mićović:

- Mogu da budem jako zadovoljan današnjom utakmicom ali i kako se ekipa pokazala na terenu. Igrali smo sa igračima koji nisu imali ne znam kakvu minutažu u zadnjoj proveri protiv Zvezdare. Pokazali su da na njih najozbiljnije mogu da računam i da Smederevo, bez obzira koji tim izađe na teren, ima kvalitet i ubeđen sam da ćemo u nastavku prvenstva pokazivati tako dobre igre. Ono što mi je izuzetno bitno jeste da su oni danas bili veoma motivisani i da će tako biti u svakoj narednoj utakmici koju ćemo igrati. Kada je Metalac u pitanju, veliki rispekt. To je klub koji poseduje veliku tradiciju, isto tako imaju neke svoje ambicije a mi imamo svoje i svi znaju koje su. Ovog puta podigli smo ih na viši nivo. Idemo da se nadigravamo i prikažemo dobru igru. Nadam se isto tako prvenstveno
dobroj utakmici a onda dobrom, po nas povoljnom, rezultatu i da na svakoj utakmici idemo na pobedu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading