GOSTOVANJE O KOJEM ĆE SE PRIČATI: Član Opštinske lige je otputovao van granica naše zemlje! (VIDEO)

Autor:

Sport

19.02.2024

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je samo još jedan dokaz da je reč o veoma ozbiljnom i odlično organizovanom klubu!

GOSTOVANJE O KOJEM ĆE SE PRIČATI: Član Opštinske lige je otputovao van granica naše zemlje! (VIDEO)

Foto: FK Dragačevo Guča

Bivši zonaš iz Guče za aktuelnu sezonu uzeo je učešće u okviru Opštinske lige Lučani, i na proleće sastav Dragačeva pokušaće da se za početak ekspresno vrati u Moravičku okružnu ligu.

Republika

Uprava tima iz Dragačeva zimsku pauzu iskoristila je da igrački kadar pojača fudbalerima koji su po nekim procenama i za mnogo jače rangove od onog u kojem će se takmičiti predstojećeg proleća, ali je to samo još jedan dokazatelj da se u Guči radi ozbiljno. Sama privlačnost za igrače iz dosta viših i "jačih" stepena takmičenja dosta govori o samoj organizaciji kluba, kao i budućih planova.

Proteklog vikenda tim iz Guče još jednom je pokazao da je reč o veoma ozbiljnom i perfketno organizovanom sportskom kolektivu. Ekipa Dragačeva je vikend iza nas iskoristila za posetu prijateljima iz Velike u Hrvatskoj, tom prilikom odigrana je i prijateljska utakmica sa sastavom NK Papuk iz istoimenog mesta.

 

 

Bivši NK Kamen Ingrad. Klub je osnovan kao NK Velika 1929. godine, da bi nakon drugog svetskog rata promenio ime u NK Papuk. Ime kluba NK Kamen Ingrad usvaja se 1999. godine kada je glavni sponzor postala firma sa istim imenom. Od tog trenutna klub je značajno napredovao, promovisan je u prvu HNL ligu 2002. godine, a već 2003. godine igrao kup UEFA protiv nemačke ekipe Shalke 04 i tesno izgubio ukupnim rezultatom 1-0. I naredne, 2004. godine NK Kamen Ingrad je učestovao u UEFA Intertoto kupu gde su igrali protiv ruskog Spartaka iz Moskve gde su takođe poraženi ukupnim rezultatom 1-0.

Usled finansijskih poteškoća prouzrokovanih problemima koje je imamo glavni sponzor kluba, NK Kamen Ingrad je 2008. godine ispao u treću HNL da bi u sezoni 2009. i zvanično istupio iz takmičenja. Od 2009. godine ponovo nosi ime NK Papuk i trenutno se takmiči u 4. ligi hrvatskog fudbala. Nastupaju na stadionu Kamen Ingrad kapaciteta 10.000 mesta, koji i dalje ispunjava sve UEFA standarde.

Rezultat utakmice je naravno bio u drugom planu, domaćini su pobedili rezultatom 3:2, dvostruki strelac za Dragačevo bio je mladi Vanja Lazarević, a gosti su nastupili u sastavu: Danilović, D. Slavković, A. Tadić, Da. Milošević, Ilić, Pajović (C), N. Tadić, Protić, De. Milošević, Šušić i Lazarević. Igrali su još Bogosavljević i Petrović.

Ekipa Dragačeva put Guče nosi samo pozitivne utiske iz Hrvatske, veliko gostroprimstvo i prelepo druženje pružili su domaćini, postignut je i dogovor da se na leto ovo druženje ponovi, ali ovoga puta u našoj zemlji. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading