PRED NJIM SU NOVI IZAZOVI U KARIJERI: Škola i fudbal mogu ići zajedno - prioritet su dobri rezultati sa Keltima, a zatim i put u SAD! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.01.2024

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od pola godine je proteklo od događaja koji ga je vinuo u centar medijske pažnje.

PRED NJIM SU NOVI IZAZOVI U KARIJERI: Škola i fudbal mogu ići zajedno - prioritet su dobri rezultati sa Keltima, a zatim i put u SAD! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Privatna arhiva/Andrej Jovičić

Andrej Jovičić

Fudbaleri novobeogradskih Kelta prvi deo sezone u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa A" okončali su sa skorom od pet pobeda, jednog remija i sedam poraza i sa ukupno 16 osvojenih bodova odlučujuće prolećne borbe dočekuju na desetoj poziciji.

 

Međutim, u redovima novobeogradskog kluba razloga za nezadovoljstvo nema, a kako ističu, za očekivati je da ekipa u nastavku takmičarske godine ostvari daleko bolje rezultate i nađe se u samom vrhu tabele međuopštinskog ranga na području srpske prestonice.

Zimsku pauzu u takmičenju iskoristili smo da porazgovaramo sa Andrejem Jovičićem, koji nam je izneo klupska očekivanja:

- Nismo ostvarili baš najbolje rezultate u jesenjem delu sezone, ali je sada na nama da sve uočene greške ispravimo. Svakako, plan je da kao i prethodnog proleća serijom pobeda izborimo plasman u sam vrh tabele, što je sasvim realno, jer nam u ovom momentu petoplasirani Železnik 1930 beži svega tri boda. Da li će to biti dovoljno i za nešto više, ostaje da vidimo, jer su vodeće ekipe Velike Moštanice i Sinđelića 2012 iz Ugrinovaca prilično odmakle.

Za sve one koji redovno prate "Niže lige" na Republici.rs, Andrej Jovičić je postao medijski poznat po "fantastičnom" autogolu koji je postigao u prethodnom šampionatu protiv ekipe Resnika. Navedeni susret je odigran 30. aprila, a okončan je trijumfom Kelta rezultatom 4:3.

 

 

Danas, više od pola godine kasnije, pitamo mladog fudbalera kako vidi svoje nastupe u prethodnoj polusezoni:

- Najiskrenije bih istakao da i nisam preterano zadovoljan. Morao sam i mogao bolje, kao i kompletna ekipa, ali je proleće sada pred nama. Imam veliku želju da se tokom narednog perioda kroz dobar rad i zalaganje, predstavim u najboljem svetlu i pomognem saigračima da ostvarimo ciljeve koje je klub postavio pred nas.

Pored želje da pruži bolje partije, fudbaler koji je prvih dana Nove 2024. godine proslavio svoj osamnaesti rođendan, ima i dodatni motiv:

- Upravo tako. Nedavno sam postao punoletan i ove godine završavam srednjoškolsko obrazovanje. Potpisao sam ugovor sa agencijom "Zum" koja zastupa naše fudbalere pred koledžima u Severnoj Americi i plan je da od naredne jeseni nastavim i školovanje i karijeru u SAD-u.

Postoje li već sada neke konkretne ponude:

- Imao sam već ponudu jednog koledža iz Kanade, ali je fokusu mog interesovanja SAD. Očekujem da će se do kraja januara, ili tokom februara nešto više znati. Svakako će mi ljudi iz agencije "Zum" pomoći u svemu, jer su preko njih moji nekadašnji saigrači Filip Ratković i Jovan Mihajlović već otišli "preko bare" i tamo nastavili kako školovanje, tako i druženje sa "bubamarom".

 

Iako je u ovom momentu verovatno i prerano govoriti o nastavku karijere nakon koledža, interesantno je bilo čuti šta mladi fudbaler očekuje od dalje karijere:

- Svi trenutno planovi su mi vezani za Kelte, a kasnije i za koledž. Naravno, voleo bih i kasnije da se profesionalno bavim fudbalom. Svakako sam spreman da se jednog dana vratim i u Evropu i Srbiju, ali ćemo o tome razgovarati kada dođe vreme za sve to.

Široj fudbalskoj javnosti jeste postao poznat po autogolu, ali se čini da je mladi osamnaestogodišnji Andrej Jovičić na dobrom putu da svoje ime proslavi širom planete i po drugim fudbalskim kvalitetima, a ostaje nada da ćemo za četiri godine o njemu pisati kao superligaškom fudbaleru pred kojim je i zavidna evropska karijera.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading