UOČI JEDNOG OD NAJVEĆIH HRIŠĆANSKIH PRAZNIKA: Tradicionalno paljenje badnjaka na Detelinari! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.01.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SVi putevi vode na novosadsku detelinaru.

UOČI JEDNOG OD NAJVEĆIH HRIŠĆANSKIH PRAZNIKA: Tradicionalno paljenje badnjaka na Detelinari! (VIDEO)

Foto: RFK Novi Sad 1921

Badnjak, božićno drvo koje u kuću unosi sreća, zdravlje i napredak, kod Slovena oduvek važio za sveto drvo i vezivao se za božanstvo Svetovida.

 

Paljenje Badnjaka ispred gradskih crkvi svakako je centralni događaj proslave Badnjeg dana. Ovo drvo kada gori razvija veliku toplotu i svetlost, pa se veruje da je tako postalo simbol ljubavi i svetlosti, zajedništva, jedinstva i porodičnog života. 

Čin paljenja badnjaka već tradicionalno se organizuje na Detelinari u organizaciji RFK Novog Sada 1921 i prijatelja kluba "Brothers forever MC", a tako će biti i Badnjeg dana 2024. godine.

Tim povodom popularni "kanarinci" su izdali zvaničan poziv svim ljubiteljima fudbala, ali i svim Novosađanima:

- Dragi naši, sada već tradicionalno u organizaciji klupskih prijatelja "Brothers forever MC" , pozivamo Vas da prisustvujete ovogodišnjem paljenju badnjaka na Detelinari u subotu 6. januara sa početkom od 18 časova - stoji u saopštenju kluba, a zatim se dodaje:

- Uz tradicionalno paljenje badnjaka, očekuje Vas spektakularan vatromet kao i uvek sa početkom u 20 časova, paketići za decu, a kuvano vino za malo starije.

 

 

- Paljenje badnjaka:

Mesto: livada na uglu Hadži Ruminove ulice i Bulevara Evrope

Datum: Subota, 6. januar

Početak: 18 časova (veliki vatromet u 20 časova)

Kada je reč o sportskom aspktu, vrlo brzo nakon proslave Božića ekipa RFK Novog Sada 1921 startuje sa pripremama za nastavak takmičarske sezone, a u prolećnoj premijeri popularni "kanarinci" dočekuju lidera ovog takmičenja, ekipu OFK Beograda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading