ISTORIJSKI PLASMAN U KUP TAKMIČENJU: Novi superligaški sklap ekipe OFK Vršca!

Autor:

Sport

06.12.2023

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gol Milivojevića vredan prolaska dalje.

ISTORIJSKI PLASMAN U KUP TAKMIČENJU: Novi superligaški sklap ekipe OFK Vršca!

Foto: princtscreen/facebook.com/OFK Vršac

U okviru 1/8 finala Kupa Srbije sastav OFK Vršca ugostio je ekipu Napretka iz Kruševca, bio je ovo duel prvoligaša i superligaša koji je i pored lošijeg vremena okupio veliki broj gledalaca na gradskom stadionu u Vršcu.

Republika

Treneri na obe strane su krenuli sa kombinovanim sastavima, ali i pored toga želje i htenja na terenu je bilo u velikoj meri. Domaći tim je znao na pravi način da odgovori rivalu iz višeg ranga, nije se uplašio, već je odličnom postavkom uspevao da zaustavi sve ofanzivne nalete.

Prvu ozbiljnu priliku imali su domaći, nakon toga još jednu, ali oba puta mreža golmana Savića je ostala mirna, imali su fudbaleri Vršca u tim trenucima inicijativu na terenu, napadali su u naletima, ali nisu uspevali da postignu gol. Sa druge strane gosti tokom prvih 45 minuta gotovo da nisu imali ozbiljnu šansu za pogodak. 

Tokom prvih 45 minuta igra i šanse su bile na strani domaćina, ali svi udarci nisu bili dovoljno precizni, te se na odmor otišlo bez golova. Na startu drugog poluvremena trener gostiju, Gaćinović je izvršio dve izmene. 

Dosta bolja igra gostiju viđena je u nastavku, izmene su urodile plodom, i upravo je rezervista Jovanović imao najbolju priliku da Napredak dovede u vođstvo, ali je golman Andrijanić bio na visini zadatka. Povukli su se u tim trenucima domaći, ličilo je da će gosti preuzeti totalnu inicijativu, ali je onda na isteku 66. minuta viđen pogodak upravo u mreži Napretka.

Republika

Foto: princtscreen/facebook.com/OFK Vršac

Istorijski trijumf domaćina

Probio je Ognjen Todorović po levoj strani, odlično je centaršutem uposlio Miloša Milivojevića koji glavom šalje loptu u mrežu Napretka, 1:0 za OFK Vršac. 

Nakon vođstva domaći su krenuli još jače ka golu rivala, motivisani da reše pitanje pobednika ranije i da ne dođu u situaciju da gosti izjednače, dok su fudbaleri tima iz Kruševca pali dosta, što se odrazilo na igru.

Mogao je Uroš Miladinović svojim golom da reši pitanje pobednika i mnogo ranije od poslednjeg sudijskog zvižduka, ali nije bio dovoljno koncentrisan u samoj završnici napada. Pred sam kraj meča mogli su gosti do izjednačenja, ali je stativa bila saveznik prvoligašu, te je rezultat ostao nepromenjen.

OFK Vršac - Napredak (Kruševac) 1:0 (0:0)

OFK Vršac: Andrijanić, Blagojević, Zoćević (od 94' Petrić), Milivojević (od 71' Čejić), Todorović (od 94' Grek), Lazevski, Sousa (od 85' Glavinić), Stojković, Tasić, Diouf, Miladinović (od 85' Braunović)

Napredak: Savić, Jovanović, Krstić (od 84' Babić), Stevanović, Jović, Tomić (od 46' Jovanović), Zličić, Stoiljković, Marinković, Nenadović (od 46' Ljubomirac), Bojović (od 58' Stanojlović) 

Ovim trijumfom ekipa Vršca je ostvarila plasman u 1/4 finala kupa Srbije, ovaj uspeh dobija dodatno na značaju imajući u vidu da je u prošlom kolu savladan još jedan superligaš, Mladost iz Lučana rezultatom 3:1.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading