USPAVANKA U PRVOM, A ZATIM GOLEADA U DRUGOM DELU MEČA: Ceo plen ide gostima nakon dva rezultatska preokreta!

Autor:

Sport

04.12.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodili su gosti, zatim je prednost bila na strani domaćina, ali je ceo plen ipak otišao sa domaćeg terena.

USPAVANKA U PRVOM, A ZATIM GOLEADA U DRUGOM DELU MEČA: Ceo plen ide gostima nakon dva rezultatska preokreta!

Foto: FK Rad Merošina

Danas je na stadionu u Aleksinačkim Rudnicima odigrana odložena utakmica 16. Nišavske okružne lige u kojoj je ekipa Jastrebca (Tešica) ugostila sastav Rada iz Merošine. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa devete pozicije (22 osvojena boda), dok su gosti sa jednim bodom više bili na osmom mestu u ligi.

Republika

Poslednja utakmica u ovoj godini za oba tima, derbi sredine tabele nosio je određeni ulog, pa su iz tog razloga igrači ušli nešto opreznije u utakmicu. Nije bilo defanzivnog pristupa, ali nisu rizikovali sa dodavanjima i akcijama fudbaleri.

Par polušansi na obe strane imali su prilike da vide navijači tokom prvih 45 minuta, uglavnom su se čekale kontre, ali nije bilo pravih. I pored borbe na sredini terena, nije bilo ozbiljnijih prekršaja, pa nije bilo ni žutih kartona. 

Drugi deo meča bolje otvaraju gosti, i već nakon pet minuta igre stižu do prednosti. Ibrić je izveo korner, u gužvi peterca najbolje se snalazi Lazar Milojković, 1:0 za Rad iz Merošine.

Nisu domaći dugo vreme bili u rezultatskom deficitu, nakon kornera u njihovom kaznenom prostoru, brza kontra po levoj strani terena, povratnu loptu je u mrežu golmana Mitića smestio Bojan Marković, 1:1. Samo par minuta kasnije Jastrebac iz još jednog kontranapada stiže do prednosti, prelep udarac Darna Cenića završava u mreži, 2:1, domaćin vodi.

Bili su u tim trenucima gosti "na konopcima", ali su se vremenom vratili u meč, i krenuli su opet sa napadima. Kako se bližio kraj meča, tako je na obe strane rasla nervoza, pa su i startovi bili nešto ozbiljniji, što je dovelo do žutih kartona.

U 83. nakon duge lopte Jovanović biva oboren u kaznenom prostoru domaćina, penal za goste. Odgovornost preuzima upravo Uroš Jovanović čiji udarac brani golman Stojanović, ali se lopta odbija do verovatno najboljeg igrača Rada, Jovanovića, koji je smešta u mrežu, 2:2.

Mogla je utakmica u tim trenucima da ode na jednu ili drugu stranu, ali je ipak lopta još jednom do poslednjeg sudijskog zvižduka završila u mreži domaćina. Ibrićeva duga lopta je napravila "zbrku" u kaznenom prostoru Jastrebca, a tamo je u mrežu šalje Marko Vučković, konačnih 3:2 za tim iz Merošine.

Jastrebac (Tešica) - Rad (Merošina) 2:3 (0:0)

Jastrebac: J. Stojanović, Simonović (od 34' Krstić), Cakić, Mirković, U. Cenić, D. Cenić, Tasić, Marković, V. Dinčić (od 46' Ilić), A. Dinčić, A. Stojanović

Rad: Đ. Mitić, Antić, Nikolić (od 71' Milosavljević), Todorović, Dinić, Ilić, Niketić, Ibrić, D. Mitić (od 46' Vučković), Jovanović (od 89' Punoševac), Milojković

Ovim trijumfom Rad će zimsku pauzu provesti na osmom mestu sa 26 osvojenih bodova, dok će Jastrebac biti na devetoj poziciji sa četiri boda manje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading