DERBI JE OPRAVDAO OČEKIVANJA: Podela bodova je najpravedniji ishod - proleće donosi prvenstvenu dramu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.11.2023

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majstorima fudbala nisu smetali ni loši uslovi za igru.

DERBI JE OPRAVDAO OČEKIVANJA: Podela bodova je najpravedniji ishod - proleće donosi prvenstvenu dramu!

Foto: FK Bratstvo Bratmilovce

Prethodnog vikena u Bratmilovcu je odigran veliki derbi 15. runde Međuopštinske jablaničke lige u kojem je ekipa domaćeg Bratstva dočekala aktuelnog lidera šampionata, ekipu Derbija 2016 iz Vlase.

 

Derbi duel dve ekipe koje uz Jedinstvo iz Šišave ravnopravno konkurišu za prve dve pozicije u šampionatu koje vode u viši rang takmičenja, Jablaničku okružnu ligu, u potpunosti je opravdao očekivanja sportske javnosti i pored činjenice da su meč pratili teški vremski uslovi i teren koji nije omogućavao majstorima fudbalske igre da prikažu svo svoje znanje.

Od prvog sudijskog zvižduka bilo je jasno da niti jedna od ekipa ne želi da se zadovolji podelom plena. U takvom odnosu snaga na terenu viđena je borbena utakmica sa dosta šansi, ali su tokom prvih 45 minuta mreže ostale netaknute.

U nastavku susreta gosti prvi stižu do rezultatske prednosti. Nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca, lopta je završila u mreži domaće ekipe.

Primljeni pogodak nije poremetio domaće fudbalere koji su nastavili sa napadima i takva igra im se vrlo brzo isplatila. Nakon centaršuta Miroslava Mitića, u šesnaestercu gostiju najbolje se snašao Stefan Kostić, postigavši svoj jubilarni deseti pogodak u sezoni.

Ispostavilo se da je navedenim golom postavljen i krajnji ishod derbi susreta, a mora se istaći da je on, na osnovu prikazanog na terenu i najpravedniji.

 

- Međuopštinska jablanička liga, 15. kolo:

Bratstvo (Bratmilovac) - Derbi 2016 (Vlase) 1:1 (0:0)

Strelac za domaću ekipi: S. Kostić

Nakon meča svoje utiske sumirali su strelac jedinog pogotka za domaću ekipu Stefan Kostić, kao i jedan od najmlađih prvotimaca domaćeg sastava Mateja Dimitrijević.

- Naporan rad, trud i disciplina se uvek isplate. Ponosan sam na svoje saigrače, borili su se svih 90 minuta po ovakvom teškom terenu sa veoma lošim uslovima za igru. Donekle sam razočaran što nismo ostvarili desetu uzastopnu pobedu, jer sam ja tip igrača koji uvek cilja samo na pobedu i kome je tim pre svega. Što se tiče jubilarnog ovosezonskog pogotka, koji me čini najboljim strelcem naše ekipe, jeste lepo dostignuće, ali uvek to napominjem i mojim momcima da nije njih ne bi bilo ni tih golova, ali je svakako podatak koji će me još više motivisati u nastavku sezonu - istakao je strelac jedinog pogotk za ekipu Bratstva Stefan Kostić.

- Ja kao jedan od najmlađih članova ovog kolektiva, pre svega želim da se zahvalim mojim saigračima i pre svega prijateljima, koji su tu za mene od prvog dana, jer ovo je moja prva sezona nakon što sam došao iz ekipe Mladosti iz sela Vinarce. Svakim danom sam sve bolji, smireniji i nadam se da ću uskoro moći da im pomognem mnogo više i da budem na višem nivou u drugom delu sezone. Za sve to su oni zaslužni, jer su tu za mene uvek kada mi je potrebno da mi daju neki savet kako bih ja to mogao bolje da uradim. Veoma sam ponosan na njih i na ovo što su uspeli da učine za klub - istakao je mladi Mateja Dimitrijević.

Ekipa Bratstva iz Bratmilovca je prvi deo sezone okončala na trećoj poziciji sa ukupo 34 osvojena boda, bodom manje u odnosu na lidera Derbi 2016 i potpuno je jasno da će prolećni deo takmičenja doneti veliku borbu kada je u pitanju plasman u viši rang srpskog klupskog fudbala.

Treba naglasiti da će prolećna premijera doneti i veliki derbi. U Bratmilovcu se sastaju domaće Bratstvo i Jedinstvo iz Šišave, ekipe koje sa identičnim bodovnim skorom zauzimaju pozicije dva i tri na prvenstvenoj tabeli. Već tada će mnogo toga biti jasnije kada je u pitanju borba za šampionski pehar.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading