KADA NE IDE, POZOVI SAŠU MARKOVIĆA: Golman Užičana častio romantičare - Vukašinović kiksirao kao Dika Stojanović protiv Bajerna 1991. godine! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.11.2023

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema očekivanju, tri boda su ostala na staroj Karaburmi.

KADA NE IDE, POZOVI SAŠU MARKOVIĆA: Golman Užičana častio romantičare - Vukašinović kiksirao kao Dika Stojanović protiv Bajerna 1991. godine! (VIDEO)

Foto: OFK Beograd

Sjajna serija OFK Beograda je nastavljena, a u 16. kolu Prve lige Srbije, po drugi put u antuelnoj takmičarskoj godini užička GFK Sloboda je morala da pruži ruku boljem rivalu.

 

Možda se očekivalo da će "romantičari" lakše stići do novih bodova, s obzirom ako se zna da su plavo-beli pre nešto više od tri meseca slavili na užičkom stadionu "Radomir Antić" rezultatom 2:0, ali su svakako svi na staroj Karaburmi zadovoljni i ovakvih ishodom susreta.

Pred oko 400 ljubitelja fudbala domaćin je do vodećeg, a ispostavil ose kasnije i pobedonosnog pogotka, stigao u šestom minutu susreta. Saša Marković se izborio za jednu loptu na polovini Užičana, načinio je par koraka, a zatim sa 22, 23 metra uputio udarac. Lopta nije bila toliko jaka, ali je očigledno nezgodno odskočila pred golmanom Đorđem Vukašinovićem, prošla mu je prvo kroz ruke, a zatim i noge i odskakutala u mrežu.

Pogodak koji u mnogome podseća na gol koji je golman Crvene zvezde Stevan Dika Stojanović primio u Beogradu u polufinalu Kupa evropskih šampiona protiv minhenskog Bajerna 1991. godine.

 

 

Navedeni pogodak u ranoj fazi utakmice bio je dovoljan plavo-belima za nova tri boda i još jedan siguran korak ka šampionskoj tituli.

- Prva liga Srbije, 16. kolo:

OFK Beograd (Beograd) - GFK Sloboda (Užice) 1:0 (1:0)

Strelac: S. Marković u 6. minutu

Stadion: Omladinski stadion

Gledalaca: 400

Sudija: Miroslav Matić

Žuti kartoni: N. Knežević, B. Popović (OFK Beograd); Đ. Glišović, A. Cvetić (GFK Sloboda)

OFK Beograd (Beograd): Popović, Georgijević (Kasalica), Gojković, Knežević (Halabrin), Marković, Mićić (Bajić), Mimović, N. Mituljikić (Minić), Nikolić, Plavšić, Đermanović.

GFK Sloboda (Užice): Vukašinović, Cvetić, R. Glišović, T. Glišović (M. Janković), Đ, Glišović, L. Janković (Mjung), Kitanovski (Đukić), Rašković, Stanojević (Gajić), Tumbas, Đerić. 

 

 

Narednog vikenda ekipa OFK Beograda gostuje u Gornjem Milanovcu gde će se sastati sa Metalcem, dok će GFK Sloboda u Užicu dočekati Tekstilac iz Odžaka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading