SERIJA POLIMLJA JE NASTAVLJENA: Tim iz Prijepolja u odličnoj formi ide na noge lideru predstojećeg vikenda!

Autor:

Sport

07.11.2023

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Novoj Varoši je niz bez poraza narastao na devet mečeva.

SERIJA POLIMLJA JE NASTAVLJENA: Tim iz Prijepolja u odličnoj formi ide na noge lideru predstojećeg vikenda!

Foto: FK Polimlje Prijepolje

U okviru 12. kola Zapadno-moravske zone ekipa Zlatar iz Nove Varoši ugostila je sastav Polimlja iz Prijepolja. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 12 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za devetu poziciju, dok su gosti sa deset bodova više držali treće mesto u ligi.

Republika

Od početka utakmice gosti su preuzeli posed, diktirali su ritam utakmice i kontrolisali su gotovo sva dešavanja na terenu. Fudbaleri Polimlja su preko poseda stigli do izgledne prilike u kaznenom prostoru rivala, gde je nakon rekacije domaćeg fudbalera, dosuđen kazneni udarac za tim iz Prijepolja. Siguran realizator najstrožije kazne bio je kapiten Zvonko Šiljak, 1:0. 

Nastavili su gosti u istom ritmu, kontrolisali su utakmicu i pred sam kraj prvog poluvremena su preko Hakija Račića duplirali prednost, 2:0 za Polimlje. Za vreme desetominutnog odmora izvršena je jedna izmena, maldog Ratka Kukolja u timu Zlatara zamenio je na terenu Filip Jovanović.

 

 

Pokušali su domaći od prvog minuta nastavka da poremete igru rivala, promenili su taktiku, ali su gosti znalačaki vratili meč u "svoje noge". Sredinom drugog poluvremena golman Lučić je zadobio povredu nosa, zbog koje je utakmica bila zaustavljena nekih 10-tak minuta.

Vodila se velika borba na terenu, uglavnom na sredini, fudbaleri sa obe strane su ispunjavali trenerske zamisli, pa iz tog razloga novih izmenana nije bilo, sve do pred sam kraj meča.

Gosti su sa tri mlada igrača sa klupe dodatno umirili tempo meča, i isti su mirno priveli kraju. Ovim rezultatom je serija neporaženosti Polimlja stigla do devet ligaških mečeva.

Zlatar (Nova Varoš) - Polimlje (Prijepolje) 0:2 (0:2)

Zlatar: Despotović, Miraščić, M. Grbović, Gordić, Kovačević, D. Grbović, Selmanović, Otašević, Kukolj (od 46' Jovanović), Zulberi, Slatina

Polimlje: Lučić, Rovčanin, Ćosović, Šiljak, Jonović, Martinović, Cvijović (od 85' Ivezić), Bjelić, Račić (od 87' Živković), Alomerović, Hurić (od 90' Topalović) 

Ovim trijumfom tim iz Prijepolja je stigao do deobe druge pozicije na tabeli, i u sledećem kolu ga očekuje težak duel na gostovanju lideru, dok Zlatar ide na noge poslednjeplasiranoj Čajetini.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading