NAFTAGAS DOBAR, ŽELEZNIČAR BOLJI: Lideru u odličnom raspoloženju dočekuje derbi jesenjeg dela prvenstva predstojećeg vikenda!

Autor:

Sport

07.11.2023

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična igra domaćeg sastava.

NAFTAGAS DOBAR, ŽELEZNIČAR BOLJI: Lideru u odličnom raspoloženju dočekuje derbi jesenjeg dela prvenstva predstojećeg vikenda!

Foto: FK Železničar Inđija

U okviru 13. kola Srpske lige Vojvodina ekipa Železničara iz Inđije ugostila je sastav Naftagasa iz Elemira. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije (25 bodova), dok su gosti sa 19 osvojenih bodova, držali šesto mesto u ligi.

Republika

Od prvog minuta domaći sastav je imao terensku inicijativu, ali je defanzivna postavka Naftagasa uspešno odolevala svim napadima rivala. Uspevali su gosti da odbiju sve nalete lidera na tabeli, ali su pred sam kraj meča "greškom" stvorili priliku protivniku koju nije propustio.

Nakon kombinacije Matijevića i Živanovića, lopta ide do Đokića koji je prosleđuje u kaznenom prostoru do mladog Brajića, koji u stilu iskusnih napadača, sklanja loptu i biva oboren, penal za Železničar. Siguran "sa kreča" bio je Slavoljub Đokić, 1:0 za Železničar u 43. minutu.

drugi deo meča počeo je inicijativom Naftagasa, i uspeli su ubrzo da stignu do izjednačenja fudbaleri tima iz Elemira. Uhvatio je Milan Vidić čuvara mreže Železničara, Milinovića na krivoj nozi, lopta završava u daljem uglu, 1:1. 

Republika

Foto: FK Železničar Inđija

Lider siguran protiv Naftagasa

Napali su domaći nakon izjednačenja, kombinovali su Matijević i Živanović, sa ivice kaznenog prosotra loptu je u "malu mrežu" smestio Danilo Živanović, Železničar opet vodi, 2:1 u 66. minutu. Gosti su od tog pogotka krenuli dosta ofanzivnije, nisu imali više šta da čekaju, i to ih je na kraju koštalo na drugoj strani terena.

Filip Osman je uputio pas do rezerviste Marka Radmana, koji na isteku 78. minuta uvećava prednost domaćina na 3:1. Isti fudbaler je u nadoknadi vremena pogodio mrežu mladog golmana Galina za konačnih 4:1 u korist tima iz Inđije. 

Železničar (Inđija) - Naftagas (Elemir) 4:1 (1:0)

Železničar: Milinović, Saračević, Brajić (od 57' Bosnić), Matijević, Đokić, Petrović, Volarević (od 84' Kačar), Osman, Živanović (od 71' Radman), Trbović (od 71' Grković), Miljević (od 46' Maoduš)

Naftagas: Galin, Grbić (od 87' Markoski), Bjelica, Stepanov (od 71' Milivojev), Vukoje (od 78' Renić), Savanović, Samardžić, Vidić (od 78' Panić), Bajić, Švonja, Bačvanski 

Ovim trijumfom ekipa Železničara se održala na prvoj poziciji na tabeli, i u sledećem kolu gostuje prvom pratiocu, Slovenu iz Rume koji ima bod manje u odnosu na lidera, dok Naftagas dočekuje Omladinac (Novi Banovci).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading