NIKAKVA ZABRANA KORIŠĆENJA STADIONA NE POSTOJI: Nakon spekulacija u javnosti, klub se obratio zvaničnim saopštenjem!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.09.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska i sportska javnost u Srbiji ostala je zatečena informacijom da se utakmice na novootvorenom stadionu u narednom periodu neće odigravati.

NIKAKVA ZABRANA KORIŠĆENJA STADIONA NE POSTOJI: Nakon spekulacija u javnosti, klub se obratio zvaničnim saopštenjem!

Foto: GFK Dubočica

Mediji su tokom jučerašnjeg dana preneli informaciju da je susret 9. kola Prve lige Srbije u kojem su u Leskovcu trebale da se sastanu ekipe GFK Dubočice i Smedereva 1924 odložen usled neophodnih radova na rekonstrukciji travnatog tepiha i da će navedeni meč biti odigran u nekon novom terminu.

Tim povodom, danas se javnosti obratio i leskovački klub, a saopštenje GFK Dubočice prenosimo u celosti:

- Povodom pisanja pojedinih medija, da je Fudbalski savez Srbije zabranio odigravanje utakmica na Gradskom stadionu "Dubočica" u Leskovcu, GFK Dubočica obaveštava javnost da nikakva zabrana korišćena terena ne postoji, već smo kao klub zahtevali odlaganje utakmice 9. kola Prve lige Srbije koja je trebala da se odigra 27.09.2023.godine. Razlog zbog koga smo tražili pomeranje termina je servisiranje travnate podloge, dosejavanje trave i drugi zahvati koji će poboljšati travnatu podlogu stadiona. Proces servisiranje je planiran i ranije i nije neočekivan - ističu u leskovačkom klubu, a zatim dodaju:

Republika

Foto: Starsport

Uskoro će se ponovo igrati fudbal na leskovačkoj lepotici

 

- Takođe kako će u Oktobru i Novembru biti odigran veći broj utakmice (GFK Dubočica prvenstvo, Čukaručki UEFA liga konferencije, Reprezentacija kvlifikaciona utakmica za EP) smatramo da je navedeno servisiranje terena jako bitno za buduće stanje terena i izdržljivost istog, što je još jedan razlog našeg zahteva za pomeranje termina utakmice. Svako ko je jednom u životu igrao fudbal i brinuo o terenu, zna šta znači pošteda terena u jesenjim uslovima.

Treba podsetiti da će ekipa GFK Dubočice u subotu 23. septembra gostovati u Sremskoj Mitrovici ekipi Radničkog u susretu 8. kola drugog stepena srpskog klupskog fudbala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading