ISTORIJSKI TRIJUMF NA OTVARANJU SEZONE: Tim iz Sovljaka je taktički odličnu utakmicu završio osvajanjem tri boda!

Autor:

Sport

24.08.2023

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inicijativa domaćih u drugom poluvremenu nije rezultirala golom u mreži rivala.

ISTORIJSKI TRIJUMF NA OTVARANJU SEZONE: Tim iz Sovljaka je taktički odličnu utakmicu završio osvajanjem tri boda!

Foto: FK Antimon Zajača

U okviru prvog kola Mačvanske okružne lige ekipa Antimona iz Zajače ugostila je sastav Stojana Lazarca iz Sovljaka.

Tim iz Sovljaka je ostvario istorijski rezultat plasmanom u okružnu ligu, i sa velikom euforijom stigli su na prvi meč u ovom rangu. Odlično su se postavili igrači Stojana Lazarca od prvog minuta, igrali su taktički perfketno i stvorili su par ozbiljnih prilika u prvih pola sata, ali promene rezultata nije bilo.

U 38. minutu dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara u korist gostiju, siguran realizator najstrožije kazne bio je Nemanja Jovičić, 1:0 za tim iz Sovljaka.

Domaći tim je tokom prvog poluvremena pokušavao da dođe do pogotka, ali golman Babić nije imao ozbiljnijih intervencija, na pauzu se otišlo minimalnom prednošću gostujućeg sastava.

Totalno drugačija slika je viđena od starta nastavka, domaći fudbaleri su zaigrali kako umeju, lopta je konstatno bila na polovini rivala, gol je visio u vazduhu. 

Branili su se svim silama gosti, velika borbenost gotovo svih igrača rezultirala je da mreža Babića u tom periodu ostane netaknuta, a zatim je došlo i do slabljenja pritiska, što su iskoristili igrači Stojana Lazarca.

Igrao se 71. minut kada je Željko Đonlić iskoristio jednu od retkih prilika na polovini domaćina u drugom poluvremenu, njegov udarac nije uspeo da ukroti golman Đokić, 2:0 za goste. 

Razočarali su se domaći nakon drugog gola u njihovoj mreži, nisu uspeli dvadesetminutnu ofanzivu da pretvore u izjednačenje, te su do kraja meča ostali bez gola u mreži rivala.

 

Antimon (Zajača) - Stojan Lazarac (Sovljak) 0:2 (0:1)

Antimon: Đokić, Petković (od 68' Pavićević), Ilić, Milošević (od 61' A. Vasiljević), Milovanović, Manojlović, V. Vasiljević, F. Vasiljević, Vitić, Marković, Bogićević

Stojan Lazarac: Babić, Panić, Mitrović, Đukanović, Jovičić, Filipović, Pavlović, Petrović, Danojlić (od 79' Obrančević), Đonlić, Kovačević (od 86' Kojčić)

Iz redova gostujućeg tabora su posle meča poručili:

- Velike pohvale za sve momke koje su nastupili danas, za prikazanu igru, ponašanje i odnos prema saigraču, ali i protivniku. Domaćinu čestitke na fer utakmici i organizaciji, posle čestitke koje smo dobili i očekivali smo na neki način ovakvo gostoprimstvo, pokušaćemo da budemo isti domaćini i da učimo na ovakvim primerima. Pohvale i za sudijsku trojku nadamo se i u sledećim mečevima ovakvoj pravdi, pa ko bude bolji neka osvaja bodove.

Predstojećeg vikenda u Sovljak gostuje ekipa Jedinstva Vladimirovci, dok će sastav iz Zajače ići na noge Mladosti iz Prnjavora.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading