I TO SE DOGODILO: Crno-beli dobili svoj ženski fudbalski kolektiv! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.08.2023

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub napreduje na svim poljima.

I TO SE DOGODILO: Crno-beli dobili svoj ženski fudbalski kolektiv! (FOTO GALERIJA)

Foto: Facebook.com/printscreen

Fudbalski klub BAK iz Bele Crkve prethodnu sezonu u okviru Područne fudbalske lige Pančevo okončali su na liderskoj poziciji sa skorom od 20 pobeda, tri remija i sedam poraza, što je bilo dovoljno za šampionski pehar i plasman u viši rang takmičenja, Vojvođansku ligu Istok.

Time su se crno-beli iz panonske varoši nakon samo godinu dana odsustva, vratili u četvrti stepen srpskog klupskog fudbala, a cilje je da se ekipa u predstojećem periodu ne nađe u situaciji da strepi za opstanak u istočnoj grupi vojvođanskog fudbala.

Da se u Beloj Crkvi ozbiljno radi da promociji kluba i fudbala, jasno godovir podatak da je ekipa BAK-a dobila i svoj ženski pogon. Agilni čelnik kluba Radovanče Milenković koji je sa dosta uspeha vodio ŽFK Jedinstvo iz Dubovca, formirao je ŽFK BAK koji će u predstojećoj sezoni imati dve selekcije. Seniorski tim će nastupati u Drugoj ženskoj ligi Sever, dok će pionirke BAK-a uzeti učešće u Razvojnoj ligi Vojvodine.

O ozbiljnosti novog kluba govori i podatak da će u premijernoj sezoni crno-beli dres nositi tri iskusne igračice. U pitanju su Jelena Maksimović, Klaudija Sajdl i Anastasija Lazić.

 

Da podsetimo, Druga ženska liga Sever u prethodnoj 2022/23 sezoni brojala je šest klubova. Do šampionskog pehara stigla je ekipa ŽFK Prave dame iz Starih Banovaca, a žreb za novu takmičarsku godinu i dalje nije obavljen i za sada se ne zna koliko klubova će od jeseni uzeti učešće u navedenom rangu takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading