OD NJE ĆE U MNOGOME ZAVISITI ISHOD PRVOLIGAŠKOG KARAVANA: Crveno-beli imaju dodatnog aduta u borbi za titulu - pred njom i protivnički igrači polažu oružje! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.07.2023

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je više dama u muškom fudbalu i navedeno više ne predstavlja nikakvo iznenađenje, ali kada od njenog rada u mnogome zavise i klupska ostvarenja, onda je to definitivno stvar za maksimalni respekt.

OD NJE ĆE U MNOGOME ZAVISITI ISHOD PRVOLIGAŠKOG KARAVANA: Crveno-beli imaju dodatnog aduta u borbi za titulu - pred njom i protivnički igrači polažu oružje! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Jovana Kuzmanović

Fudbaleri Jedinstva sa Uba, prethodnu 2022/23 sezonu u okviru Prve lige Srbije okončali su na šestoj poziciji sa skorom od 14 pobeda, 11 remija i 12 poraza i samo jedan bod im je nedostajo da se domognu baraža i da se o njima, možda već ovog leta govori sa prefiksom superligaške ekipe.

 

Međutim, sve navedeno nije donelo nezadovoljstvo u gradu o kojem prvi spisi datiraju još iz doba Vinčanske kulture, već su sve misli usmerene ka predstojećoj takmičarskoj godini koja bi za crveno-bele sa Uba mogla biti istorijska i nakon koje bi klub sa stadiona "Dragan Džajić" mogao postati član elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

Jedna od važnih karika u mašini Jedinstva na superligaškom putu, pored igrača i stručnog štaba, svakako je i Jovana Kuzmanović bez koje se klub sa Uba već tri godine ne može zamisliti.

Reč je o devojci bez čijeg rada ni sav trud trenera Miloša Obradovića i njegovog stručnog štaba, ne bi doneo konkretne rezultate.

- Završila sam srednju medicinsku školu nakon koje sam dosta vremena posvetila usavršavanju iz oblasti fizikalne terapije. Poziv iz Jedinstva je stigao sasvim slučajno, ali sam ga bez pogovora prihvatila i nakon dvonedeljnog probnog rada, postala sam punopravni član crveno-belih - istakla je Jovana za portal "Republika.rs" i dodala:

- Za mene je bio izazov da vidim mogu li se uklopiti u muški fudbalski klub i od maja 2020. godine kada sam prvi put u ovoj ulozi kročila na stadion "Dragan Džajić", slobodno mogu reći da su iza mene tri prelepe godine.

Interesantno je bilo i čuti kako je primljena od strane igrača i stručnog štaba:

- Ne mogu reći niti jednu lošu reč. Od prvog dana su me svi u klubu sjajno primili i pomogli da se prilagodim novoj sredini. I sa nekadašnjim trenerom Srđom Kneževićem i sadašnjim Milošem Obradovićem imam sjajnu saradnju, a takav je i odnos sa svim igračima.

 

Verovatno ni samim igračima nije lako kada ispred sebe imaju devojku koja se pored obaveza u klubu, bavi i modelingom:

- Još jednom ću ponoviti da sa svim momcima imam izuzetan odnos. Uvek sam tu za njih. Redovno dolazim na stadion sat vremena pre treninga, ili utakmica, a takođe i nakon navedenih obaveza ostajem koliko god da je potrebno. Mada moram istaći, da se ne naljute, da su po malo i razmaženi i neretko se pre meni poveravaju, nego treneru. Ipak, to je njihova empatija prema ženi i jednostavno se predamnom lakše otvaraju.

Nemanja Matić je ne tako davno najavio da će klub probati već u predstojećoj sezoni da se izbori za vrh tabele i palsman u Superligu Srbije. Hoćemo li Jovanu uskoro gledati i stadionima elitnog ranga srpskog klupskog fudbala:

- Moram istaći da je Nemanja zaista divna osoba koja ostvari sve ono što kaže. Pravi je vizionar koji mnogo ulaže u klub, a tu ne mislim samo na finansije. On je jednostavno duša kluba i sigurna sam da će ostvariti i veliku želju da Jedinstvo bude superligaš. Njegov rad i zalaganje podstiču i sve nas u klubu da radimo i viši i bolje. 

Bilo je interesantno čuti od Jovane da li možda ima planove da u budućem periodu isti posao obavlja u nekom od najvećih srpskih fudbalskih kolektiva:

- Ne. Jedinstvo će ubrzo biti najbolje - u dahu je istakla lepa fizioterapeutkinja i nastavila:

- Gradim karijeru u ovom klubu i nikada ne bih mogla da radim u nekom drugom sportskom kolektivu u Srbiji. Redovno se usavršavam u svom poslu, odlazim na razne obuke kako bih unapredila sebe, što samim tim znači i samom klubu. Ono što moram istaći, jeste da smo svi u Jedinstvu kao velika porodica. Vlada porodična atmosfera i ovakav kolektiv se ne napušta.

 

Profesionalni rad u sportskom kolektivu iziskuje mnogo žrtve i odsustva iz kuće. Kako porodica gleda na angažman u Jedinstvu:

- Niti moji roditelji, kao ni starija sestra i mlađi brat nemaju nikakve veze sa fudbalom. Svako od njih ima svoje životne preokupacije, ali ono što je najvažnije uvek mi pružaju maksimalnu podršku u ovome što radim.

Za kraj, možda bi bilo interesantno čuti i neku anegdotu sa fudbalskih terena:

- Teško je bilo šta posebno izdvojiti, ali bih možda mogla da pomenem činjenicu da su igrači nekako postali obazriviji u mom prisustvu. Trude se da ne psuju onako kako bi zasigurno to učinili da ja nisam tu, a i interesantno mi je kada me oslovljavaju sa "doktorka". Uz to bih navela da se neretko dešavalo tokom utakmica i da protivnički igrači traže pomoć od mene, al isve je to deo ovog posla i ume da bude simpatično - zaključila je Jovana Kuzmanović, devojka koja se bavi modelingom, a bez koje rezultati ubskog Jedinstva zasigurno ne bi bili onakvi, kakvi jesu.

Nadamo se da će u što skorije vreme Jovanu upoznati i publika na najvećim srpskim stadionima, a jasno je da će upravo ona biti i dodatni motiv ljubiteljima fudbala da u većem broju prisustvuju superligaškim mečevima.

Portal "Republika.rs" Jovani želi mnogo sreće u daljem radu, a ekipi Jedinstva da već u predstojećoj takmičarskoj godini stigne do ostvarenja zacrtanih ciljeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading