GDE IMA DIMA, IMA I VATRE: Hoće li se kuloarske priče i obistiniti? Crni oblaci su se nadvili nad "srpskom Atinom"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.07.2023

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raznorazne priče se ovih dana mogu čuti u "srpskoj Atini".

GDE IMA DIMA, IMA I VATRE: Hoće li se kuloarske priče i obistiniti? Crni oblaci su se nadvili nad "srpskom Atinom"!

Foto: Starsport

Ne tako davno, Novosađani su Humsku "zavili u crno"

Od sezone 2018/19 novosadski fudbal se mogao podičiti gradskim derbijem u okviru elitnog ranga srpskog klupskog fudbala. Prve četiri takmičarske godine, "društvo" Vojvodini pravio je Proleter, da bi ga u nedavno okončanoj sezoni zamenila ekipa Mladost GAT-a.

 

Tokom sezone ljubitelji fudbala u Novom Sadu nadali su se da bi se mogao dogoditi i potpuni procvat fudbala u "srpskoj Atini" i da ovaj grad, po prvi put u svojoj bogatoj fudbalskoj istoriji, ima čak tri predstavnika u superligaškom karavanu, ali su slabe partine Mladosti GAT i neuverljiva izdanja RFK Novog sada 1921 u prolećnom delu sezone, doveli do toga da će jedini predstavnik Novog Sada u Superligi Srbije u sezoni 2023/24 biti "stara dama" srpskog fudbala.

Međutim, problemi se tu ne završavaju. Kako prenosi portal "Nsfudbal.com", na "Detelinari" i "Satelitu" ovog leta postoji zavet ćutanja. Novosadski "kanarinci", kao i Mladost GAT i dalje nisu započeli sa pripremama za predstojeću sezonu, a i prvog dana meseca jula, ne zna se ni kada će i da li će do početka priprema i doći.

Navedeni portal navodi i da se po kuloarima Novog Sada pripoveda da lako može doći i do odustajanja od takmičenja jednog, drugog, ili oba novosadska kluba, što bi definitivno predstavljalo katastrofu kada je u pitanju fudbal u drugom po veličini srpskom gradu.

Foto: Facebook.com/Stadion i Arene

Da li su ambicije bile kratkog veka? - stadion "Detelinara"

 

Svim ljubiteljima fudbala u Novom Sadu, ali i kompletnoj Srbiji ostaje nada da se najgori scenario ipak neće obistiniti i da ćemo od jeseni imati prilike da gledamo novosadski derbi, za početak u prvoligaškoj konkurenciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading