PRVA "MEČ LOPTA" JE ISKORIŠĆENA: Furiozno proleće igrača Solunca rezultiralo je titulom prvaka! (FOTO)

Autor:

Sport

05.06.2023

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stadion u Karađorđevu će sledeće nedelje dobiti novi pehar za klupske prostorije!

PRVA "MEČ LOPTA" JE ISKORIŠĆENA: Furiozno proleće igrača Solunca rezultiralo je titulom prvaka! (FOTO)

Foto: FK Solunac Karađorđevo

U pretposlednjem kolu PFL-a Subotica ekipa AFK Ada ugostila je sastav Solunca iz Karađoreva, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 3:1.

Republika

Gosti su u ovaj duel ušli sa liderske pozicije i četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca, pa su samim tim "jurili" pobedu vrednu overe šampionske titule, domaćin je sa 44 bodova pored svog imena bio na šestom mestu u ligi.

Ozbiljno su shvatili gosti ovaj meč, znali su igrači kolika je važnost i da sve od njih zavisi. Uvodna nervoza, kako je vreme odmicalo se izgubila u redovima Solunca, polako su fudbaleri tima iz Karađorđeva preuzimali inicijativu i ubrzo su stigli do vođstva.

U 16. minutu Petar Kangrga postiže gol glavom za veliku radost i slavlje gostujućih igrača, 1:0 za Solunac.

Nastavilo se u istom ritmu, ali su i domaći igrači po prvi put pripretili na meču, međutim golman Sabo je bio dobro postavljen u par navrata.

Posle par prilika na obe strane, viđena je nova promena rezultata u 40. minutu. Aleksandar Milikić je uposio Kangrgu koji je sa loptom prošao nekih 25 metara, zatim je ušao u kazneni prostor domaćina i sjajnim udarcem u bliži ugao savladava golmana Đukića, 2:0 za goste.

Nastavak meča odigran je u istom ritmu kao i prvi deo, gosti drže loptu u svom posedu, dok domaćin pokušavali iz kontri da ugrozi rivala. 

Uspeli su igrači AFK-a da upute dva solidna udarca, ali je golman Sabo sigurnim intervencijama dodatno motivisao svoje saigrače da krenu ka golu rivala.

Sredinom drugog dela zatresla se opet mreža domaćina, ali je pogodak poništen zbog ofsajda koji je signalizirao linijski sudija. 

Oba trenera su kako se meč bližio kraju izmenama pokušali da promene određene stvari na terenu, ali smo za novu promenu rezultata čekali sve do 88. minuta.

Marko Kolundžija je natrčao na odbijenu loptu, koju je sproveo u mrežu AFK-a za konačnih 3:0. 

AFK (Ada) - Solunac (Karađorđevo) 0:3 (0:2)

AFK: Đukić, Vujić, hajdu, Đere (od 46' Ibrić), Bešenji (od 82' Avdulahi), Kurtešanin, Nađ, Budai, Požar (od 67' Šević), Pinter, Doroslovački (od 67' Tobdžić)

Solunac: Sabo, Paripović (od 81' Ž. Barna), Arežina, Slijepčević, Kangrga, Bogićević, Milikić (od 50' D. Barna), Kolundžija, Savović, Ćulum (od 62' Samardžija), Đuranović

Dvostruki strelac za goste na meču, Petar Kangrga je posle meča poručio:

- Prvo bih se zahvalio domaćinima na sjajnom gostoprimstvu i fer igri i poželeo im sreću u narednom prvenstvu. Mislim da podatak od 13 vezanih pobeda govori sam za sebe, osvojili smo titulu kolo pre kraja prvenstva. I kada je zaostatak isnosio osam bodova minusa i kada smo prolećni deo krenuli sa pete pozicije, znali smo i verovali da možemo da uradimo ovo. Vredno smo radili, trenirali, družili se, bodrili jedni druge i kad je bilo teško, i kad nismo igrali kako znamo, bodrili smo se i sve se na kraju isplatilo. Neopisiv je osećaj, sjajan, mnogo smo srećni. Momci su sjajni, prava jedna velika porodica i uživanje biti u njihovom društvu. Titula je naša, tako da vojvođanska ligo, spremi se, ovo isto planiramo i od sledeće sezone. 

Igračima Solunca je ovo 13. pobeda iz isto toliko ligaških mečeva ovog proleća, uz impresivnu gol razliku, mrežu protivnika su tresli u 46 navrata, dok je njihov golman savladan u samo četiri situacije. Sjajnu igru su pružili fudbaleri tima iz Karađorđeva, njihov cilj je bio titula, i na tom putu ih niko nije uspeo zaustaviti.

U sledećem kolu u Karađorđevo gostuje drugoplasirani Đurđin i tom prilikom će igračima Solunca biti uručen šampionski pehar, tim AFK-a će na zatvaranju sezone gostovati u Srbobranu istoimenom sastavu. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading