TITULA STANUJE NA "GEDERU": Kula će od sledeće sezone biti član višeg ranga! (FOTO)

Autor:

Sport

05.06.2023

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podrška koju ima šampion sa tribina je neverovatna..

TITULA STANUJE NA "GEDERU": Kula će od sledeće sezone biti član višeg ranga! (FOTO)

Foto: FK Kula

U poslednjem kolu MFL-a Sombor 1. razred odlučivalo se ko će direktno u viši rang, a ko će tu šansu tražiti kroz baraž. 

Republika

Prvoplasirana ekipa Kule je imala pod prednosti u odnosu na drugoplasirani BSK iz Bačkog Brestovca, i to su bila dva tima čiji su se mečevi poslednjeg kola sa većom pažnjom pratili. Lider na tabeli je dočekao Mladost (Kruščić), dok je u Bačkom Brestovcu gostovao Zadrugar (Srpski Miletić).

Plan domaćeg sastava je od samog starta bio da se krene ofanzivno ka golu rivala i da se što pre dođe do prednosti, u tome su u velikoj meri uspeli, jer su već posle tri minuta igre stigli do vođstva.

Radomir Romić je na oduševljenje oko 500 navijača doneo rano vođstvo Kuli, 1:0.

Ređali su se napadi na polovini gostiju i bilo je pitanje vremena kada će Kalinić po drugi put vaditi loptu iz svoje mreže. U 17. minutu dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara u korist domaćeg tima, siguran realizator istog bio je Željko Vojnović, 2:0.

Na isteku pola sata igre viđena je nova promena rezultata, i tada je već krenulo slavlje domaćih navijača na tribinama. Viktor Licenberger je pogodio za uvećanje prednosti Kule, 3:0.

Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je igrač gostiju, Luka Šuković koji je autogolom povisio prednost rivala na 4:0.

U drugom delu meča trener domaćih je pružio priliku igračima sa klupe, već posle uvodnih 15 minuta izvršio je svih pet izmena. Tempo igre je znatno opao, ali i pored toga publika je imala prilike da vidi još dva gola.

Gosti su preko Uroša Popovića u 72. minutu smanjili zaostatak na 4:1.

Konačan rezultat susreta postavljen je u 81. minutu kada je Licenberger svojim drugim golom vratio prednost Kuli od četiri gola, 5:1.

Kula - Mladost (Kruščić) 5:1 (4:0)

Kula: Živko, Bodiš (od 60' Mitrić), Hrnjčar, Vojnović (od 60' Simić), Tapai, Savić (od 52' Ačanski), Polić (od 60' Babić), Davidović, Licenberger, Šarac (od 52' Stojčić), Romić

Mladost: Kalinić, Hančar, Fekete, Bartoš, M. Kilić, D. Kilić, Popović, Sobek, Vlahović, Šuković, Vuković

Trener Kule, Slobodan Kukolj zahvalio se domaćoj publici na ogromnoj podršci tokom cele sezone i istakao je da je ovo ogroman uspeh za sve koje kojima je "Kula" u srcu. Pored toga za portal "Q media" je posle meča poručio:

- Šta da kažem, presrećan sam kao i svi ovi momci. Idemo u Područnu ligu da pokažemo da možemo da igramo i taj rang i , hvala Bogu, nakon niza godina svega i svačega Kula je tamo gde joj je mesto. Hvala ovoj publici što nas je podržavala tokom čitave sezone, moram da priznam da sam ostao bez teksta i ovde i u Sivcu, gde je 300-400 Kuljana došlo da nas bodri. Zbog njih imamo obavezu da se i u jačeg rangu beskompromisno borimo za svaki bod. 

Ovim trijumfom ekipa Kule je osvojila šampionski pehar i od sledeće sezone će se takmičiti u PFL-u Sombor, dok će BSK tu šansu tražiti kroz baraž.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading