ODLIČAN MEČ U BANATSKOM DESPOTOVCU: Rasterećena igra na obe strane prikazala nam je pet golova, Krstović sa dva pogotka doneo pobedu domaćinu!

Autor:

Sport

05.06.2023

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mladosti i Napretka pokazali da znaju "fudbal"!

ODLIČAN MEČ U BANATSKOM DESPOTOVCU: Rasterećena igra na obe strane prikazala nam je pet golova, Krstović sa dva pogotka doneo pobedu domaćinu!

Foto: FK Mladost Banatski Despotovac

U okviru pretposlednjeg kola PFL-a Zrenjanin na stadionu u Banatskom Despotovcu odigran je susret između domaće Mladosti i Napretka iz Česterega, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 2:1.

Republika

Sastav Mladosti je u ovaj meč ušao sa 41 osvojenim bodom pored svog imena, što je bilo dovoljno za osmu poziciju na tabeli, dok je ekipa Napretka sa dva boda manje bila na 12. mestu u ligi.

Pred oko 100 gledalaca odigrana je utakmica u kojoj rezultat nije bio toliko bitan, jer su obe ekipe obezbedile opstanak, što je dozvolilo dosta rasterećnu igru.

Igrao se 12. minut kada su svi prisutni na stadionu imali priliku da vide majstoriju u režiji Nemanje Gavranića, odličan prijem, okret i udarac koji je završio u golu "naterao" je publiku na aplauz, 1:0 za Mladost. 

Prednost domaćina nije dugo trajala, na semaforu je bio pri kraju 19. minut kada su gosti došli do izjednačenja. Igubili su igrači Mladosti loptu na sredini terena, nakon nekoliko dodvanja ona je stigla do Tasića, koji u kaznenom prostoru domaćina biva oboren, penal za Napredak. Slobodan Savić je preuzeo izvođenje jedanaesterca, 1:1.

Mogli su domaći ubrzo da vrate prednost na svoju stranu, Kaurin je odlično reagovao na odbijenu loptu, ali je jedan od igrača tima iz Česterega izbacio loptu nakon udarca sa gol linije.

U poslednjim minuta prvog dela Miloš Topalović je nakon prodora po desnoj strani oboren na ivici kaznenog prostora. Skraćeni korner izvori Gavranić koji nalazi na prvoj stativi Krstovića, koji glavom pogađa za 2:1 u korist domaćina.

U uvodnih 15 minuta nastavka igralo se pretežno na sredini terena, ali su gosti nakon gotovo identične greške kao i kod prvog njihovog gola, zatresli mrežu domaćina. Danković Stojaković je pogodio u 58. minutu za novo izjednačenje na meču.

"Iks" je bio na snazi samo pet minuta, Topalović se našao u odličnoj situaciji u kaznenom prostoru Napretka, nesebično je dodao loptu do Mirka Krstovića koji je postigao svoj drugi gol na meču, treći za svoj tim, 3:2.

Nekoliko minuta kasnije akteri trećeg gola za Mladost su zamenili uloge, ali je Topalovićev udarac glavom završio pored stative.

Do kraja meča na obe strane su svoju šansu dobili igrači sa klupe, bilo je po par šansi ispred oba golmana, ali bez promene rezultata.

Najbolju priliku za novi gol na meču imao je rezervista domaćih, Jovan Mijatović, ali je usled velike želje da što bolje uputi udarac, isti poslao visoko preko prečke.

Mladost (Banatski Despotovac) - Napredak (Čestereg) 3:2 (2:1)

Mladost: T. Marić, Pivač (od 68' Ćurašković), S. Marić (od 68' Zjajić), S. Topalović, Stefanov, B. Topalović, M. Topalović, Kaurin (od 76' Mijatović), Gavranić (od 87' N. Topalović), Mitrović (od 87' Bojić), Krstović 

Napredak: Mileusnić, Stojaković, Zavišin, Tadić, Savić, Bogić, Rašeta, Mitrović (od 81' Gligić), Tasić, Knežević (od 62' Ludajić), Vincan

U poslednjem kolu za ovu sezonu Mladost gostuje Poletu iz Nakova, dok sastav Napretka dočekuje Vojvodinu iz Novog Miloševa.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading