KRALJEVČANIN MEĐU ORLOVIMA: Golman Sloge pozvan pod nacionalnu zastavu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.05.2023

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko priznanje za mladog čuvara mreže.

KRALJEVČANIN MEĐU ORLOVIMA: Golman Sloge pozvan pod nacionalnu zastavu!

Foto: Starsport

Zastava Srbije

Fudbalsku reprezentaciju Srbije, uzrasta  do 17 godina očekuje učešće na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj koje će se održati od 17. maja do 2. juna ove godine.

 

Voljom žreba "orliči" su svrstani u "grupu B" gde će za protivnike imati selekcije Španije, Italije i Slovenije, a svoj premijerni susret na kontinentalnom takmičenju imaće 18. maja kada će se u Telki sastati sa izabranim timom Slovenije.

Selektor Aleksandar Luković saopštio je spisak reprezentativaca, a na njemu se našlo i ime čuvara mreže kraljevačke Sloge, Đorđa Spasojevića.

U pitanju je sedamnaestogodišnji golman koji je ponikao u redovima kraljevačkog Apolona, a koji je od leta 2022. godine član kraljevačkog srpskoligaša. 

- Đorđe Spasojević:

Datum rođenja: 11. april 2006. godine

Mesto rođenja: Čačak

Igračka karijera: Apolon U-17 (Kraljevo), Sloga U-17 (Kraljevo)

Reprezentacija: Srbija U-17 (1 nastup)

Foto: Instagram.com/Srpska liga Zapad

Kraljevački "orao" - Đorđe Spasojević

 

Svakako poziv pod nacionalnu zastavu mnogo znači i svima u kraljevačkoj Slogi, s obzirom da ekipa u aktulenoj sezoni vodi veliku borbu kako bi izbegla ispadanje u četvrti, zonski rang srpskog klupskog fudbala.

Kada je reč o izabranicima Aleksandra Lukovića, oni put Mađarske kreću 15. maja, a kao što je već pomenuto, tri dana kasnije očekuje ih premijerni susret protiv reprezentacije Slovenije. 

- Fudbalska reprezentacija Srbije U-17, raspored utakmica na EP:

1. kolo: Srbija - Slovenija (18. maj, 17h)

2. kolo: Srbija - Italija (21. maj. 20h)

3. kolo: Srbija - Španija (24. maj, 17h)

Treba napomenuti da će u slučaju da izbori jedno od prva dva mesta u grupnoj fazi takmičenja, reprezentacija Srbije za protivnika u četvrtfinalu imati selekciju iz "grupe A" u kojoj se takmiče Mađarska, Republika Irska, Poljska i Vels.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading