DERBI U ŽELEZNIKU: Ekipa Velike Moštanice gostuje sastavu koji od starta prolećnog dela igra u najboljoj formi u ligi!

Autor:

Sport

07.04.2023

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel koji će sigurno privući dosta publike.

DERBI U ŽELEZNIKU: Ekipa Velike Moštanice gostuje sastavu koji od starta prolećnog dela igra u najboljoj formi u ligi!

Foto: FK Velika Moštanica

U okviru 18. kola Međuopštinske lige Beograd (grupa A) u Železniku se igra derbi kola, a nekim delom i prvenstva. Ekipa Železnik 1930 će ugostiti sastav Velike Moštanice, utakmica je zakazana za subotu od 16 časova. 

Republika

Ekipa Železnika 1930 se trenutno sa učinkom od 11 pobeda, dve podele bodova i tri poraza nalazi na trećoj poziciji na tabeli, zaostatak za liderom je četiri, dok je prednost predstojećeg rivala (Velike Moštanice), samo dva. 

Na terenu u Železniku ekipa je odigrala za sada osam mečeva i nalazi se na učinku od sedam trijumfa i jednog poraza. Jedini tim koji je uspeo da odnese ceo plen sa ovog gostovanja je BUSK koji je slavio sa 2:1.

Činjenica koja izdvaja sastav Železnika od ostalih timova u ligi jeste da se radi o najboljoj odbrani prvenstva. Njihov golman je ove sezone kapitulirao 17 puta.

U subotu će u Železnik gostovati jesenji prvak, ekipa Velike Moštanice, trenutno drugoplasirani sastav na tabeli sa samo dva boda zaostatka za liderom. Zbog lošeg starta prolećnog dela prvenstva gde su u prva dva kola dodali samo jedan bod na svoj bodovni saldo, morali su da se pomire sa prepuštanjem prve pozicije Bežaniji.

Na gostovanjima ekipa Velike Moštanice je odigrala osam mečeva i uspela je da osvoji 18 bodova (pet poraza i tri nerešena rezultata) i po tom parmetru su prvi tim u ligi.

Iz redova Velike Moštanice su povodom predstojećeg meča poručili:

- Sigurno da će ova utakmica privući veliku pažnju, kako zbog pozicija na tabeli tako i zbog ambicija koje imaju obe ekipe. Očekujemo dobar meč, fer plej i korektnu igru. Sigurno je da neće biti nimalo lako, pogotovo zbog forme u kojoj se nalazi naš predstojeći protivnik, biće ovo verovatno i najteže gostovanje ove sezone. Poteškoća za nas je sigurno suspenzije glavnih igrača, ali na čelu sa iskusnim Petrovićem itekako imamo čemu da se nadamo. 

Prvi duel ova dva tima igran u Velikoj Moštanici završen je podelom bodova, rezultat je glasio 1:1.

Železnik 1930 - Velika Moštanica

Subota, 8. april od 16 časova

Stadion "Jusa Bulić"

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading