OPŠTINSKI DERBI SA VELIKIM ULOGOM: Ekipi Budućnosti trebaju bodovi, ali će se i Iskra nešto pitati u nedelju!

Autor:

Sport

03.03.2023

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaćin juri prvu pobedu u sezoni.

OPŠTINSKI DERBI SA VELIKIM ULOGOM: Ekipi Budućnosti trebaju bodovi, ali će se i Iskra nešto pitati u nedelju!

Foto: FK Budućnost Savino Selo

U vikendu pred nama počinje prolećni deo Područne lige Subotica. Jedan od susreta igra se u Savinom Selu gde će domaća ekipa Budućnosti ugostiti tim Iskre iz Kucure.

Republika

Ekipa Budućnosti igra svoju treću vezanu sezonu u ovom rangu takmičenja, ali se do sada nisu susretali sa situacijom u kojoj se sada nalaze. Na zimsku pauzu sastav iz Savinog Sela otišao je sa samo četiri boda koja je upisao uz pomoć četiri neršena ishoda. Poslednje mesto na tabeli dele sa timom Napretka (Nadalj) koji ima isti bodovni saldo. 

Prvi sledeći tim od poslednja dva na tabeli udaljen je sedam bodova, zaostatak nije veliki imajući u vidu da je su u prolećnom delu na raspolaganju 42 boda. Ali će ekipa Bdućnosti morati dosta toga da promeni u odnosu na jesenji deo sezone. 

U nedelju u Savino Selo stiže ekipa iz Kucure. Iskra je pre nekoliko godina zbog dobre pozicije na tabeli imali priliku da se kroz baraž plasira u Vojvođansku ligu, ali nije uspela. Nešto duže se takmiče u područnog rangu od nedeljnog rivala i preteženo su završavali sezonu na sredini tabele. Na zimsku pauzu ove godine otišli su sa 20 bodova što je bilo dovoljno za osmu poziciju na tabeli. 

Iz redova Iskre su povodom nedeljnog meča za naš portal poručili:

- Očekuje nas opštinski derbi, veliki rivalitet između dva kluba. Njima su bodovi preko potrebni za opstanak pa samim tim možemo da očekujemo jako težak meč. Spremni smo za početak prolećnog dela, osvežili smo igrački kadar sa nekim novim licima, ali je i protivnik po našim saznanjima odradio dobar posao u prelaznom roku. Imamo jako mladu ekipu koja je sada drugu godinu zajedno, za vreme priprema smo igrali dobro i očekujemo da tako nastavimo i u takmičarskim susretima. 

U prvom susretu ova dva tima Iskra je ugostila Budućnost i tom prilikom je slavila sa ubedljivih 5:0.

Budućnost (Savino Selo) - Iskra (Kucura)

Subota od 14:30

Teren u Savinom Selu

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading