NEKI NOVI VETROVI DUVAJU BANJICOM: ŽFK Rad započinje (ne)moguću misiju! Mogu li "nebeskoplave" izboriti opstanak u Prvoj ligi Srbije? (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.02.2023

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se čini kako bi predstojeće proleće bilo daleko uspešnije.

NEKI NOVI VETROVI DUVAJU BANJICOM: ŽFK Rad započinje (ne)moguću misiju! Mogu li "nebeskoplave" izboriti opstanak u Prvoj ligi Srbije? (FOTO GALERIJA)

Foto: ŽFK Rad

ŽFK Rad prethodnu jesen okončao je na poslednjoj poziciji Prve lige Srbije u fudbalu za žene, ali u klubu čine sve ne bi li se tokom predstojećeg proleća sve propuštno nadoknadilo.

 

Tokom prvog dela šampionata devojke u nebeskoplavoj opremi ostvarile su skor od jedne pobede (ŽFK Moskva Novi Sad 2:1) i osam poraza i sa svega tri boda na kontu u ovom momentu se nalaze u izuzetno teškoj situaciji kada je u pitanju opstanak u drugom stepenu takmičenja srpskog ženskog fudbala.

U cilju da ekipa što spremnije dočeka prolećne borbe, klub je tokom zimske pauze angažovao četiri pojačanja. Dres Rada ponele su golmanka Sofija Pajević koja je tokom dosadašnje karijere nastupala za Karađorđe iz Topole, lazarevački Radnički 2013, a na Banjicu stiže iz redova Heroj Poleta iz Jajinaca.

Iz redova Zemuna, na banjički stadion "Kralj Petar I" stiže Ana Škrbić, a u redove kluba nakon polusezone provedene u Austriji, vratile su se Anđela Radosavljević i Tijana Marković.

 

Istovremeno, ekipa Rada je zimske pripreme sprovela u Kučevu gde su tokom prethodnog perioda odigrale i tri kontrolna susreta. U prvom meču "građevinarke" su remizirale u duelu sa ekipom Loznice rezultatom 2:2, a golove za ekipu Rada postigle su Aleksić i Jenić, a treba naglasiti da su "nebeskoplave" imale i veliku priliku za trijumf, ali je Gligićeva bila neprecizna sa "bele tačke".

Dva rivala su odmerila snagu i u drugom kontrolnom meču, s tim što je ekipa Loznice ovoga puta bila bolja i slavila rezultatom 4:2. Međutim, treba naglasiti da je trener Rada Jakovljević u poslednih petnaestak minuta utakmice, u igru ubacio uglavnom igračice koje čine razvojni tim kluba sa Banjice, što je Loznica i iskoristila i stigla do dva pobedonosna pogotka. U momentu kada su na terenu bile najbolje igračice Rada, rezultat je bio nerešen, 2:2.

U danu kada su se "građevinarke" vraćale sa priprema u Krupnju, odigran je i poslednji kontrolni susret. Ovoga puta protivnik je bila šabačka Mačva koja je i zabeležila ubedljiv trijumf rezultatom 4:1, a jedini pogodak za Rad delo je Danice Jenić.

 

Nastavak takmičenja u okviru Prve lige Srbije u fudbalu za žene, zakazan je za 11. mart, a već u prolećnoj premijeri fudbalerke Rada će imati lepu priliku da stignu do novih bodova, s obzirom da na Banjicu dolazi ekipa ŽFK Požarevca koja u ovom momentu ima svega bod više od banjičkih devojaka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Jasmina

22.02.2023 15:10

Zamolila bih Vas da više prostora posvetite ženskom fudbalu.