IGRAJU ZA RAJU I ZANEMARUJU TAKTIKU: Nemaju ništa, ali opet imaju sve - Nele i Kusta su njihov zaštitni znak!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.01.2023

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna banjalučka fudbalska priča...

IGRAJU ZA RAJU I ZANEMARUJU TAKTIKU: Nemaju ništa, ali opet imaju sve - Nele i Kusta su njihov zaštitni znak!

Foto: FK Rekreativo Banja Luka

Banjalučki Borac jeste mezimče ovog grada, ali u najvećem gradu Rapublike Srpske egzistira još jedan fudbalski kolektiv koji je po mnogo čemu jedinstven u svetu fudbala.

 

Sada već davne 1984. godine Nele Karajlić je sa svojim bendom "Zabranjeno pušenje" opevao klub koji će se na fudbalskoj mapi Banjaluke i Republike Srpske pojaviti tačno dve i po godine kasnije. Izrekao je legendarni muzičar tada rečenicu "Ko igra za raju i zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku"...

Ovoga puta u pitanju nije Vratnik, ali oni koji igraju za raju i koji doslovce zanemaruju taktiku, našli su se u banjalučkom Rekreativu.

- Istorijat kluba:

Nakon gašenja Fudbalskog kluba Sinđelić, u nameri da banjalučko naselje "Česme", naselje sa preko 5.000 stanovnika, ne ostane bez fudbalskog kolektiva, grupa entuzijasta je 4. avgusta 2009. godine osnovala fudbalski klub koji je dobio ime Rekreativo.

Naziv klubu nije dat po ugledu na španski Rekreativo iz Uelve, već kako bi se naglasila fizičke (ne)spremnost članova kluba.

Klub je jedinstven po činjenici da nema trenera i uobičajenu klupsku rukovodeću strukturu, a sve navedene poslove obavlja grupa momaka, koja istovremeno predstavlja i igračku okosnicu.

Ono čime se "rekreativci" mogu pohvaliti, jeste činjenica da se na poziciji počasnog predsednika kluba nalazi čuveni Nele Karajlić (po kome i stadion Rekreativa nosi ime), dok režiser Emir Kusturica obavlja funkciju klupskog ambasadora u svetu.

Posebno treba istaći da potpisane članske karte ovog kluba poseduju Lionel Mesi, Ronald De Bur, Rud Gulit, Bora Milutinović,...

Republika

Foto: FK Rekreativo Banja Luka

Igraju za raju...

 

- Navijačka grupa "Gromada":

Odmah po osnivanju kluba, formirana je i navijačka grupa koja prati klub kako na domaćim, tako i na gostujućim mečevima. Bez njih se utakmice Rekreativa ne mogu zamisliti, a karakteriše ih pevanje originalnih pesama koje su posvećene isključivo klubu, a poseduju i nekolicinu transparenata na kojima bi im pozavidele i mnogo veće navijačke grupe.

- Takmičarska sezona 2022/23:

U aktuelnoj sezoni fudbaleri Rekreativa takmiče se u okviru Područne lige Republike Srpske-Banjaluka i prvi deo šampionata okončali su sa skorom od šest pobeda, tri remija i dva poraza, što je bilo dovoljno za četvrtu poziciju na tabeli. Uz napomenu da trenutno imaju jednu utakmicu manje odigranu i šest bodova manje u odnosu na lidera, slobodno se može reći da tokom predstojećeg proleća sa punim pravom mogu da se uključe i u borbu za plasman u viši rang takmičenja čiji su i bili deo tokom sezone 2021/22.

Foto: FK Rekreativo Banja Luka

Ovde se zanemaruje taktika...

 

- Rezultati u prvom delu sezone 2022/23:

1. kolo: Borac (Drvar) - Rekreativo (Banjaluka) 0:2

2. kolo: Rekreativo (Banjaluka) - slobodan

3. kolo: Rekreativo (Banjaluka) - Zmijanje (Kola) 5:2

4. kolo: Karanovac (Karanovac) - Rekreativo (Banjaluka) 1:1

5. kolo: Rekreativo (Banjaluka) - Sloboda (Piskavica) 4:2

6. kolo: Sloga Nektar (Potkazarje) - Rekreativo (Banjaluka) 2:1

7. kolo: Rekreativo (Banjaluka) - Gomionica (Bronzani Majdan) 9:0

8. kolo: Omladinac (Banja Luka) - Rekreativo (Banjaluka) 0:1

9. kolo: Rekreativo (Banjaluka) - Vrbas (Banja Luka) 1:2

10. kolo: Spartak 2013 (Banja Luka) - Rekreativo (Banjaluka) nije odigrano

11. kolo: Rekreativo (Banjaluka) - Šnjegotina (Velika Šnjegotina) 1:1

12. kolo: OFK Banja Luka (Banja Luka) - Rekreativo (Banjaluka) 0:0

13. kolo: Rekreativo (Banjaluka) - Mladost Farmaprom (Zalužani) 4:1

 

- Igrački kadar:

Tokom prethodne jeseni dres Rekreativa nosili su: Goran Blagojević, Petar Dumendžija, Bojan Railić, Vladimir Tešić, Vladimir Petrović, Đorđe Petković, Saša Mitrović, Zoran Orašanin, Đorđe Vranješ, Nedeljko Vranješ, Danijel Radujković, Srđan Kuzmić, Ivan Pezić, Dejan Višnjić, Luka Radić, Saša Nikolić, Vedran Petrović, Ognjen Radonjić, Bojan Bodo, Sergej Bobar, Dejan Vukoja, Nikola Stanojević, Danijel Radinković, Rajko Gojković i Aleksandar Stjepanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading