INICIJATIVA: Treba li novi stadion u Leskovcu da ponese ime heroja sa Košara? (ANKETA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.01.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pokrenuta j inicijativa vezana za novi sportski objekat u Leskovcu.

INICIJATIVA: Treba li novi stadion u Leskovcu da ponese ime heroja sa Košara? (ANKETA)

Foto: GFK Dubočica

GFK Dubočica iz Leskovca u aktuelnoj sezoni takmiči se u okviru Srpske lige Istok, a prvi deo sezone okončali su na drugoj poziciji sa tri boda manje u odnosu na lidera, pirotski Radnički.

 

I dok se fudbaleri leskovačkog kluba spremaju da tokom proleća krenu u borbu koja bi trebala da rezultira plasmanom u viši rang, Prvu ligu Srbije, u "srpskom Mančesteru" niče jedan od najlepčih sportskih objekata ne samo u Srbiji, već i u regionu.

Kako su nam nedavno i rekli u samom klubu, očekuje se da će već narednog proleća i prve fudbalske utakmice biti odigrane na novom stadionu, a mnogi se nadaju da će premijera na leskovačkoj fudbalkoj lepotici možda biti odigrana u okviru 23. prvenstvenog kola kada će GFK Dubočica dočekati Radnički iz Pirota, a upravo ovaj susret može dati i odgovor na pitanje koji od dva kluba će od naredne jeseni biti deo prvoligaškog karavana.

Istovremeno sa izgradnjom stadiona u leskovačkoj, ali i u opštoj srpskoj sportskoj javnosti traje polemika kakvo će ime dobiti novo sportsko mezimče grada na obalama Veternice. Predloga je nekoliko, ali jedan predlog trenutno kod ljubitelja fudbala provejava. 

Po anketama koje su u prethodnom periodu izvršena na društvenim mrežama ime Radoša Cerovića posebno se izdvaja i može se slobodno reći da je za ovaj predlog glasala gotovo polovina anketiranih.

Foto: Facebook.com

RAdoš Cerović (1978 - 1998)

 

- Ko je Radoš Cerović?

Radoš Cerović je rođen 22. oktobra 1978. godine u Leskovcu u kojem je završio osnovnu i srednju školu. Bio je zaljubljenik u fudbalsku igru i u lokalnoj Dubočici je prošao sve starosne kategorije, od petlića, do seniorskog sastava.

Po završetku srenjoškolskog obrazovanja, konkurisao je na DIF-u, ali fakultet nije uspeo da upiše i odlučuje se da ode na odsluženje vojnog roka septembra 1997. godine. Bio je deo slavne 63. padobranske brigade koja je leta 1998. godine dobila prekomandu na Karaulu Košare.

Dvadesetosmog dana meseca jula sa svojom jedinicom učestvovao je u čišćenju terena od terorističkih jedinica. U navedenoj akciji došlo je do borbe i pogibije Potpukovnika Gorana Ostojića, a ostatak je pincevima krenuo ka samoj karauli. Po povratku upali su u zasedu iz koje Radoš Cerović nije uspeo da se izvuče. 

Poginuo je samo mesec i p odana pre okončanja vojnog roka, a bio je i jedan od prvih pripadnika Vojske Jugoslavije koji su nastradali na Košarama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading