MLADOST MOŽE MNOGO VIŠE: Igraće se i taj viši rang, klub raste iz sezone u sezonu!

Autor:

Sport

28.12.2022

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Guburevcu se nadaju da će doći bolji dani!

MLADOST MOŽE MNOGO VIŠE: Igraće se i taj viši rang, klub raste iz sezone u sezonu!

Foto: FK Mladost Guburevac

Mladost se već duži niz godina takmiči u Opštinskoj ligi Sopot. Po rezultatima uvek su tu negde na sredini tabele. 

Republika

Ove sezone su imali visoke ciljeve, ali stvari nisu krenule kako su zamišljali. Na zimsku pauzu idu sa sedme pozicije sa učinkom 3-1-5. Lider na tabeli im beži velikih 17 bodova. Sa predsednikom kluba Stevicom Tomićem razgovarali smo o budućim planovima ekipe iz Guburevca. Tomić je na toj poziciji punih šest godina. 

Planovi pred početak sezone su bili veliki, hteli ste da klub ostvari istorijski uspeh.

- Mislili smo da možemo da se izborimo za neku od pozicija u samom vrhu tabele, ali se to nije obestinilo.

U novu sezonu se ušlo sa dosta promena.

- Osam igrača je napustilo igrački kadar. Jedan od igrača je završio igračku i krenuo sa trenerskom karijerom u našem klubu. Ekipa je ojačana dolaskom nekolicine igrača koji su se dobro pokazali.

 

Pred sam kraj letnje pijace peh sa golmanom.

- Poslednjeg dana prelaznog roka golman je iznenada promenio klub. Uspeli smo brzom reakcijom uprave da dovedemo novog. Mirko Panić je ove sezone bio "naša jedinica", pre toga je nastupao u Drini iz Ljubovije. 

Na infrastrukturi se radi koliko se može, očekuje se i napredak u saradnji sa opštinom.

- Odradićemo ove godine u saradnji sa lokalnom samoupravom ogradu oko terena, kao i sređivanje prostorija kluba. Planiramo u daljem periodu i da dodatno nadogradimo infrastrukturu kako bi imali uslove i za viši rang takmičenja. 

Republika

Foto: FK Mladost Guburevac

Omladinski pogon

 

Nastavak sezone će poslužiti za uigravanje sastava za početak sledeće.

- Uspeli smo da dovedemo već sada četiri igrača. Očekujemo još najviše 2-3 nova lica u timu. Očekujemo i dolazak jednog mladog igrača koji će nam dosta značiti u budućnosti. 

Ceo kolektiv tima je išao u Bogatić na pripreme.

- Već smo bili u Mačvanskim vrelima, planira se opet još jedan odlazak. Posle praznika počinjemo sa pripremama i nadamo se da ćemo beležiti bolje rezultate na proleće. 

U Guburevcu možda nemaju rezultate za najveće domete. Ova sezona će biti kvalifikacionog karaktera za nove bitke na leto za viši rang. Mladost je rezultatima u donjem delu tabele, ali po akcijama u klubu daju primer i ekipama iz višeg ranga. Drugarstvo i zajedništvo krase ovaj kolektiv, a iz toga može da proizađe samo napredak. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading