FK Dobrava Žabar – srpski Kolo Kolo: Kako je klub iz sela nadomak Šapca postao popularan u Čileu? (VIDEO)

Autor:

Sport

21.10.2022

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova epizoda serijala „Niže lige“ odvela nas je u selo Žabar nadomak Šapca. A tamo smo prisustvovali spektaklu!

Fudbalski klub Dobrava, iz sela koje broji tek nešto više od 500 stanovnika, stekao je popularnost i u dalekom Čileu, te na Instagramu ovaj tim prati oko 15 hiljada ljudi.

Republika

U pravom južnoameričkom meču i atmosferi na kojoj bi pozavideli i Čileanci, Dobrava je odigrala 5:5 sa Šipurskim Livadama i pored toga što je gubila sa 2:5. Kada vam kažemo da deset golova na utakmici nije nešto najzanimljivije što smo videli verovatno nam ne biste verovali. Ipak, definitivno je tako!

Kako su Dobrava i Kolo Kolo postali bratski klubovi, odakle bivši igrač Crvene zvezde, Aleksandar Pantić, u ovom timu, koja je tajna grba kluba iz Žabara... Odgovore na ova pitanja dobićete u novoj epizodi „Nižih liga“ koju možete pogledati na početku teksta.

Što se samog kluba tiče, Dobrava je nastala 2020. godine, a takmiči se u Međuopštinskoj ligi Pocerina. U istom rangu nastupali su i prošle sezone, a godinu dana pre toga bili su deo Opštinska liga Šabac - Pocerina grupa Posavotamnava i ovaj rang su preskočili "sa pola gasa" bili su ubedljivo prvi sa 13 pobeda i samo jednim remijem uz gol razliku 58:14.

Prošlu sezonu završili su na petom mestu, dok su ove godine trenutno 12. sa sedam bodova iz osam utakmica.

Dobrava se prati i u dalekom Čileu, čelni ljudi čuvenog Kolo Koloa oduševljeni su ovim klubom, te su se vremenom razvila i neka, totalno neočekivana prijateljstva. Sve ovo, kao što smo već naveli, možete pronaći u emisiji koja vas čeka na početku ovog teksta i youtube kanalu "Republika News". Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading