Šta da radite kada vam Chrome "guši" kompjuter?

Autor: Republika

Razonoda

20.06.2018

04:30

Googleov internet pregledač Chrome u stanju je da uspori rad desktop računara, čak ako je reč o prilično savremenoj konfigruaciji. Ako otvorite previše tabova Chroma, lako vam se može desiti da vam "pojede" svu radnu memoriju i ne ostavi dovoljno za druge potrebe.

pixabay.com
Google Chrome

I različite ekstenzije i dodaci popularnog pregledača, takođe mogu prekomerno da opterete rad procesora. A da li vam se to događa, možete da proverite ako bacite pogled na procese vašeg računara. 


Kod PC računara sa Windows operativnim sistemom potrebno je otvoriti Task Manager, na Macu treba pogledati Activity Monitor. 

Ako ustanovite da Chrome "muze" gomilu resursa vašeg računara, možete da proverite koji su tabovi i proširenja problematični. Kliknite na tab CPU pri vrhu i videćete prikaz od najvećih do najmanjih potrošača. 


Tu možete da zaustavite ili da zatvoriti bilo koji nekorišćen tab u Chromeu koji previše opterećuje rad procesora vašeg računara, tako što ćete kliknuti End Task pri dnu Chrome Task Managera. 

Isto se odnosi i na ekstenzije, ali pre nego počnete da ih gasite proverite koje ne koristite, pa ih onda isključite ili ugasite. 

Da biste proverili šta ste uradili otvorite postavke u Chromeu, potom More Tools, pa Extensions.

Komentari (0)

Loading