UPOZNAJTE PONOVO PRELEPU HERCEGOVINU: Popijte kafu u Mostaru, zastanite u Žitomisliću i Međugorju i okupajte se u Neumu

Autor: Aleksandar Novaković

Razonoda

04.05.2024

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za jugonostalgičare, ali i sve one koji žele da se upoznaju sa prirodnim lepotama i kulturnim nasleđem sunčane Hercegovine, ponovno uspostavljanje avio linije između Beograda i Mostara je fantastična prilika da obiđu manastir Žitomislić, Međugorje, probaju fenomenalna lokalna vina, ili se okupaju u čarobnom Neumu.

UPOZNAJTE PONOVO PRELEPU HERCEGOVINU: Popijte kafu u Mostaru, zastanite u Žitomisliću i Međugorju i okupajte se u Neumu

Foto: ST/Tamara Pavišić

U Mostaru ste sigurni u dve stvari - odlično ćete se provesti i uživati u sunčanim danima.

Agencija "Belvi travel" je u saradnji sa Turističkom zajednicom Grada Mostara, za predstavnike medija i turističke radnike iz Srbije, organizovala obilazak Mostara i okoline.

Mostar je mnogo više od Starog mosta, skokova, čuvene uglačane kaldrme i sjajne kafe.

Ovo je grad koji se nalazi na raskrsnici svih bitnih puteva. Mostar je idealna baza za obilazak ovog dela Hercegovine, a ni Dubrovnik nije daleko, oko 126 kilometara...

Foto: ST/Tamara Pavišić

Međugorje

Ono što raduje sve koji su u skorije vreme bili u Mostaru je činjenica da se broj turista drastično povećao, a domaćini koji su ugostili goste iz Srbije kažu da tek očekuju pun efekat od linije Mostar - Beograd.

Gurmani, ljubitelji istorije i kulture će se često vraćati u ovaj deo Bosne i Hercegovine, jer zaista je teško obići sve zanimljive destinacije koje ovaj region može da ponudi.

Foto: ST/Tamara Pavišić

Stari grad u Mostaru

Dolina Neretve, zvanično najhladnije reke na svetu, je predivna, a od prirodnih lepota zastaje dah.

Čak i po najvećoj vrućini, vodopadi Kravica i Koćuša će vas osvežiti i oduševiti neverovatnom lepotom i snagom. Ovde su mir i relaksacija zagarantovani, a kristalno čita voda će oterati i najveći stres.

Foto: ST/Tamara Pavišić

Izvor Bune

Blagajska Tekija i izvor reke Bune posetioce ostavljaju bez daha, a isto važi za Počitelj i Stolac.

Ovaj deo Hercegovine predstavlja i duhovni centar regije, a nezaobilazni deo svakog itinerera su prelepi manastir Žitomislić koji se nalazi svega 19 kilometara od Mostara, kao i Međugorje koje se na svetsku mapu upisalo 1981. nakon ukazanja Device Marije.

Foto: ST/Tamara Pavišić

Vodopadi Kravica

A kada se zaželite mora, Neum je na samo 80 kilometara od Mostara, a ovu razdaljinu ćete sada prelaziti brže nego ranije jer od Stoca do Neuma je izgrađena nova brza magistrala.

Foto: ST/Tamara Pavišić

Neum

Neum je odlična destinacija i u sezoni, ali i van nje, i ovde su odmor i uživanje u morskim specijalitetima zagarantovani. 

   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading