TURISTI ĆE POLUDETI OD BESA: Vlast podiže ogradu kod najboljeg mesta za fotografisanje SIMBOLA ZEMLJE! Razlog je samo jedan

Autor:

Razonoda

04.05.2024

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici gradića u potpunosti podržavaju odluku grada jer smatraju da su turisti nepristojni i da prljaju grad dok se tiskaju kod punktova za fotografisanje

TURISTI ĆE POLUDETI OD BESA: Vlast podiže ogradu kod najboljeg mesta za fotografisanje SIMBOLA ZEMLJE! Razlog je samo jedan

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Gradić Fudžikavagučiko u Japanu potpuno je nepoznat za najveći deo svetske populacije ali svi turisti koji su nekada bili u toj zemlji i išli do čuvene planine Fudži znaju koliko im je on bio i ostao važan.

Fudžikavagučiko se nalazi u podnožju planine Fudži i ubedljivo je najbolje mesto za fotografisanje planine.

S tim u vezi, vlast ovog gradića donela je odluku da se na punktu odakle se prave najbolje fotografije planine podignu, verovali ili ne, ogradu visine dva i po metra kako turisti više ne bi tu stajali i slikali Fudži.

Stanovnici gradića u potpunosti podržavaju odluku grada jer smatraju da su turisti nepristojni i da prljaju grad dok se tiskaju kod punktova za fotografisanje planine.

"Nepristojni su, krše propise u saobraćaju, ostavljaju za sobom smeće, puše van područja u kojima je to dopušteno, ignorišu crveno svetlo na semaforu", kažu u glas stanovnici Fudžikavagučika.

Ograda, koja bi trebalo da bude dovršena sredinom maja, ima za cilj da otera turiste da više ne dolaze. Vest o tome preneli su mnogi japanski i strani mediji. 

Japan se od ove godine bori protiv posledica masovnog turizma. Nedavno je, na primer, zatvorio neke uličice u četvrti gejši u Kjotu.

Više od tri miliona stranaca posetilo je u martu Japan, što je apsolutni mesečni rekord za tu zemlju, koja je za vreme pandemije covid-19 bila dugo zatvorena za turizam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading