Pop Srećko neće da pričesti bolesnu devojčicu zbog NEVEROVATNOG RAZLOGA!

Autor: Republika

Razonoda

28.03.2018

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi crkveni skandal potresa Zadar nakon što je sveštenik Srećko Petrov navodno odbio da pričesti bolesnu devetogodišnju devojčicu jer nije redovno dolazila u crkvu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Devojčica Aurora bolesna je od rođenja, a zbog brojnih zdravstvenih problema koje ima često jedva diše. U poslednje vreme joj se stanje veoma pogoršalo zbog čega je izostajala i iz škole. Iako su nastavnici imali razumevanja za malenu, lokalni sveštenik nije, te je odbio da je pričesti jer nije redovno bila na časovima veronauke!

Kako piše Zadarski list, sveštenik je navodno Aurori zamerio što je izostala sa 22 časa.

- Moje dete došlo je prošle nedelje na čas veronauke da bi je župnik prozvao pred svom decom zbog nedolazaka i rekao na kraju časa da se neće pričestiti, iako zna za našu situaciju i zna da je ona bolesna. Poslednji put kad je bio kod nas u decembru na blagoslovu kuće nije imao problem da uzme kovertu sa stola, i tad je video da ja ležim nepokretna - kaže Aurorina majka Ana Pavić koja i sama boluje od teških bolesti koje je nekad ostavljaju danima nepokretnom.

Malena Aurora novinarima je rekla da se, kada ju je don Srećko prozvao, ružno osećala.

Don Srećko Petrov, župnik Župe sv. Šimuna i Jude Tadeja i ekonom Zadarske nadbiskupije prvo nije želio da komentariše celu situaciju, a onda je rekao svoju verziju događaja. 

- Dete nije bilo na 22 časa veronauke, a deca su govorila da je išla po selu i u školu. Znam da ima zdravstvenih problema, ali ipak je trebalo da dođe. Imao sam i bolesniju decu - rekao je don Petrov.

Na pitanje da li je znao da je devojčica bolesna ili je samo verovao na reč deci koji su rekli da je viđaju po selu, sveštenik je odgovorio i da je on viđao kako šeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading