Otkrivena proročanstva Nostradamusa za 2024: Ne sluti na dobro, sukobi, glad i smrt pape u narednoj godini

Autor:

Razonoda

16.12.2023

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski astrolog iz 16. veka, Nostradamus, poznat kao "prorok propasti", ostavio je zloslutna predviđanja za narednu godinu prema svom tekstu "Les Propheties" iz 1555. godine.

Otkrivena proročanstva Nostradamusa za 2024: Ne sluti na dobro, sukobi, glad i smrt pape u narednoj godini

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay, Wikipedia/Dr Niel, Laurent Lecrène-Labbey

 Njegova vizija budućnosti izložena je u 942 stiha, a iako su spisi pomalo nejasni, pripisuje mu se predviđanja koja su se ostvarila kao što su uspon Adolfa Hitlera, ubistvo Džona F. Kenedija, napadi 11. septembra i kovid.

Ova godina, prema Nostradamusovim predviđanjima, donosi kontinuirane globalne sukobe, uključujući rat na morima, kraljevska previranja i humanitarnu katastrofu.


**Kralj ostrva i njegova sudbina**


Nostradamusova proročanstva pominju "kralja ostrva" koji će biti "isteran silom", a neki tumače da bi to mogao biti kralj Čarls III. Drugi pasus navodno sugeriše da će nakon katastrofalnog rata biti pomazan novi kralj, koji će umirivati zemlju.



**Kraljevska dinastija i moguća abdikacija**


Britanski pisac Mario Riding analizirao je Nostradamusova proročanstva i predvideo moguću abdikaciju kralja Čarlsa III zbog upornih napada na njega i njegovu suprugu, dok bi ga zamenio princ Hari umesto princa Vilijama.



**Globalni sukobi i geopolitičke tenzije**


Nostradamusova proročanstva sugerišu "borbu i pomorsku bitku" u kojoj će "crveni protivnik pobledeti od straha, uplašivši veliki okean". Neki tumače da bi "crveni protivnik" mogao biti Kina, a "pomorska bitka" može biti povezana sa tenzijama između Kine i ostrva Tajvan.


**Klimatske promene i ekstremni vremenski uslovi**


Nostradamus je predvideo da će klimatska kriza postati još ozbiljnija sa porastom broja požara, rekordno visokim temperaturama, sušom i velikim poplavama. Takođe je predvideo ekstremne vremenske prilike i glad u svetu, uz upozorenje na "veoma veliku glad zbog zaraznog talasa".



**Papa Franja i moguća promena na čelu Katoličke crkve**


Prema Nostradamusovim predviđanjima, papa Franja bi uskoro mogao dobiti zamenu, a navodi se da će "smrću veoma starog pontifika biti izabran Rimljanin u zrelim godinama, i za njega će se reći da slabi svoju stolicu, ali će dugo sedeti u jetkoj aktivnosti". S obzirom na ozbiljne zdravstvene probleme pape Franje u poslednjih nekoliko meseci, ova predviđanja ostavljaju prostora za tumačenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading