BIRAJ SRCEM, BIRAJ SRBIJU: Ovaj grad našao se u preporukama TOS, za to postoji više dobrih razloga!

Autor: Republika

Razonoda

05.06.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turistička organizacija preporučuje Niš kao idealnu destinaciju koji bi turisti neizostavno morali da posete.

RepublikaFoto: promo foto
Foto: Ilustracija

NIŠ

Ovog leta biramo destinaciju sa koje možemo da se vinemo u nebo. Da dodirnemo oblake i bacimo najlepši pogled na Niš. Iz vazduha.

RepublikaFoto: promo foto

Zanimljivosti:

Nišavska kotlina okružena planinskim vencima, predstavlja idealan teren za paraglajding. Povoljni vetrovi i dobri klimatski uslovi dodatno pogoduju da se na terenima u okolini Niša već nekoliko godina za redom održavaju svetska i evropska takmičenja.

Najbolji period za letenje je od maja do septembra, mada je moguće leteti tokom cele godine.
RepublikaFoto: promo foto

Osim paraglajdinga u blizini Niša na raspolaganju vam je: slobodno penjanje u Sićevačkoj klisuri,  Uspon na Suvu planinu, vrh Trem. Rafting na Nišavi.

Uživajte u džip safariju

UVA PLANINA OFF ROAD 4X4 je avanturistički program namenjen ljubiteljima avanture, prirode i terenskih automobila. Za izvođenje ovog programa koristi se splet nekadašnjih vojnih i drugih puteva. Vozeći džip upoznaćete najlepše delove Suve planine, kao i istoriju, tradiciju i kulturu stanovnika ovog kraja

RepublikaFoto: promo foto

SELIČEVICA OFF ROAD 4X4 je jednodnevni sportsko-turistički program obilaska planine Seličevice i upoznavanja sa istorijom i kulturom ovog kraja. Obilaze se: Gabrovački manastir, kućna etnografska zbirka u selu Vukmanovo, najviši vrh planine Velika Tumba (vidikovac i repetitorski stub), rimske grobnice, poznato srednjevekovno utvrđenje „Korvin grad“ i Crkva Sv. Jovana. Distanca: 50 do 100 km

RepublikaFoto: promo foto

KALAFAT OFF ROAD 4X4 je sportsko–turistički program upoznavanja brdsko-planinskog prostora severno od Niša. Ovaj prostor predstavlja jedan od najvećih speleoloških potencijala na prostoru Balkana, pravu riznicu prirodnjačkih vrednosti i kulturno-istorijskih spomenika.

RepublikaFoto: promo foto

SVRLJIŠKE PLANINE OFF ROAD 4X4 predstavlja jednodnevnu ili dvodnevnu avanturu koja vodi preko planinskog lanca Svrljiških planina, Gulijanskih planina i Rinjske planina. Najviša tačka na ovom planinskom vencu je na Gulijanskoj planini – Zeleni vrh (1.334 mnv). Nekada je po sredini ovog planinskog venca išla granica između Otomanskog carstva i Srbije, pa se na nekim mestima još uvek mogu naći ostaci graničnih karaula. Prostor obiluje pećinama i vrtačama, od kojih je najpoznatija Prekonoška pećina. Kod sela Periša nalazi se neobična prirodna retkost, gde reka Svrljiški Timok na ulazu u selo postaje ponornica, da bi se jedan kilometar nizvodno ponovo pojavila na površini. Za izvođenje ovog programa koristi se splet nekadašnjih vojnih i drugih puteva ali i ostalih prolaza i staza.

RepublikaFoto: promo foto

iI na kraju odmorite se u Niškoj Banji. Upoznajte se sa kulturom i istorijom obilaskom manastira Svete Petke u blizini, ili šetnjom Niškom tvrđavom. Probajte vino, uživajte u hrani

Hidrocentrala sveta Petka. Vidikovac u selu Sićevo.

Za ljubitelje jahanja

Ljubiteljima jahanja konjički klub „Nonius” nudi rekreativno jahanje u Nišu i okolini. U ponudi su jahanje i obilazak Memorijalnog parka Bubanj, jahanje duž Južne Morave, obroncima Seličevice, na Velikom i Malom Jastrepcu, kao i mogućnost višednevnog jahanja i kampovanja. Programi se izvode tokom cele godine, u zavisnosti od vremenskih uslova, osim kampovanja koje se izvodi od maja do novembra.

RepublikaFoto: promo foto

Pomerite granice ovog leta, birajte avanturu!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading