AMERIKANCI KUPILI SRPSKI NORDEUS! Gejming gigant prodat za ČAK 378 MILIONA DOLARA!

Autor: Republika

Razonoda

02.06.2021

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski Nordeus prodat je američkoj kompaniji Take -Two Interactive Software. Deo posla je u akcijama, deo u kešu, prenosi Businesswire.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Kako je objavio Take Two, njihova akvizicija iznosi 378 miliona dolara. Prvobitna cena od 225 miliona dolara sastoji se od gotovine i 90 miliona u novoizdatim deonicama Take-Two.

 

 

Osnivački tim Nordeusa nastaviće da vodi kompaniju. Novčani deo se finansira iz Take-Two gotovine. Kasnije je i kompanija Noredeus potvrdila ove navode.

- Oduševljeni smo što smo se pridružili porodici Take-Two... Nastavljamo sa ciljem da Srbiju postavimo na globalnu mapu igara - navodi se između ostalog u Tvitu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Gejming kompanija Nordeus osnovala je danas i fondaciju, sa početnim budžetom od 3 miliona dolara, kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji.

Nordeus je jedan od najpoznatijih startapa iz industrije video igara u Srbiji koji je osnovan 2010. godine. Globalni uspeh postigli su svojom prvom igrom Top Eleven, koja ima više od 200 miliona registrovanih korisnika, i najuspešnija je mobilna sportska igra na svetu.

Danas imaju više od 100 zaposlenih u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading