PRVI ČOVEK FILIPINA PONOVO ŠOKIRAO: "Bog je sveštenicima dao penise, oni su pretnja za žene"

Autor: rt.com

Razonoda

13.03.2019

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duterte je istakao da većina sveštenika i više nego voli da u potrebi ono što im je Bog "darovao".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodrigo Duterte

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte je poznat javnosti po ekstremnim izjavama i ne propušta priliku da svaki put šokira nekom novom objavom. Isto se dogodilo i ovog puta kada je ponovo kritikovao sveštenike katoličke crkve.

- Bog je stvorio penise i vagine, a svi oni glupi sveštenici koji arogantno misle da mogu da potisnu svoje osnovne instinkte, predstavljaju pretnju ženama - rekao je on u jednoj od svojih tirada protiv katoličke crkve.

- Bog mu je dao penis. Šta će oni uraditi sa tim? Hoće li ih svako jutro udarati o vrata? - dodao je on.

Posavetovao je sve žene da se drže podalje od sveštenika, ističući da je većina sveštenika i više nego voli da u potrebi ono što im je Bog "darovao".

- Kada budete blizu njega, on će samo osetiti miris vašeg tela i počeće da vam se udvara, zato što je samo čovek - naveo je on, dodajući da samo glupi ljudi postaju sveštenici.

Foto: Tanjug/AP

- Postoji li inteligentan sveštenik? Svi su oni glupi. Da nisu glupi ne bi postali sveštenici. Stalno gledaš sve te lepe žene, a ne možeš da im priđeš. Bože moj - rekao je on, pa je zbog svojih komentara privukao brojne kritike na svoj račun.

Kontroverzni predsednik je u prošlosti dobio epitet mizoginiste zbog svojih izjava i ponašanja prema ženama.

A njegov oštar stav prema katoličkog crkvi datira navodno zbog toga što ga je sveštenik zlostavljao kada je bio dete, što je on i priznao 2015. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading