Razdvojila ih korona! Dirljivi trenutak kada je sin ugledao majku nakon 29 dana

Autor: telegraf

Razonoda

20.03.2020

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija korona virusa dovela je do zatvaranja granica, kućne samoizolacije i društvenog distanciranja. U nekim slučajevima, pandemija je razdvojila i čitave porodice. Zbog toga je posebno dragocen trenutak kada je pre nekoliko dana dečak u Kini konačno ugledao svoju majku, nakon 29 dana razdvojenosti.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

Reč je o zdravstvenoj radnici koja 15 dana provela na odeljenju za zaražene korona virusom u jednoj bolnici boreći se da sačuva svoje pacijente, a potom je još dve nedelje boravila u samonametnutom karantinu. Ona se 14. marta vratila kući, u grad Šiđidžuang u pokrajini Hebej, piše UNILAD.

Čim je kročila iz autobusa, dete joj je poletelo u zagrljaj plačući. Dirljivi trenutak ponovnog susreta majke i sina možete pogledati u snimku koji sledi.

Kina daje primer drugim zemljama

U Kini je od decembra zabeleženo preko 80.000 slučajeva obolelih od virusa Covid-19. Ipak, poslednji podaci pokazuju da ima uspeha u načinu na koji tamošnje vlasti i nadležni zdravstveni organi suzbijaju širenje zaraze.

Dr Gauden Galeja, predstavnik SZO u Kini, poručuje da i druge zemlje mogu puno toga da nauče iz kineskog primera.

- Prirodan tok epidemije ne mora da dostigne razmere koje će prouzrokovati preopterećenje zdravstva. Lekcija je, u ovom slučaju, obuzdavanje zaraze, a to je ono što bi i druge zemlje trebalo da usvoje i primene - kaže dr Galeja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading