Kakve suvenire treba doneti prijateljima sa putovanja?

Autor: cosmopolitan.rs

Razonoda

05.08.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već ste u dilemi šta doneti prijateljima kao suvenir, a još niste ni krenuli na put? Magneti, razglednica i pepeljara nisu nimalo originalni suveniri i sigurno želite da im donesete nešto autentično što će ih iskreno obradovati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Putoholičari predlažu da je uvek najbolje kupiti nešto lokalno, karakteristično baš za to mesto.

S Jamajke na primer donesite rum. S Kube -cigare i rum. Iz Finske - votku. Iz arapskog sveta - arapsku kafu, totalno različitu od naše, aromatizovanu. I čajevi, naravno.

Brazil - guarana, ali ona prava, ili pak, nešto nalik na mešavinu ratluka i žele-bombona, poznato pod imenom gojaba. Naravno, majice s lokalnim slovima, narodna umetnost, ikone u lokalnom stilu, statue od drveta i afričke maske. Sve je odlično, ako se uklapa.

Na primer, zaista su čudni svi oni Afrikanci na italijanskim ulicama koji prodaju afričke maske strancima? Zar biste želeli kao suvenir iz Milana da donesete kući masku nekog afričkog naroda ? Razmislite o takvim stvarima pre kupovine.

Naravno, ako birate poklone za svoje najbliže, povedite računa i o njihovim željama. Ukoliko je vaša BFF kolekcionar šolja, ručno oslikana sa motivima garada koji ste posetili biće odličan poklon. Uvek je dobra ideja da ponesete začine i ukuse zemlje koju ste posetili, kako biste i u svoj dom doneli delić atmosfere. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading