Kina ograničava posete Velikom kineskom zidu

Autor: travelmagazine.rs

Razonoda

01.06.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi smanjila nekontrolisane gužve i olakšala kretanje turista po Velikom kineskom zidu, Kina će ograničiti dnevni broj poseta jednoj od najvećih svetskih atrakcija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Broj turista će biti ograničen na 65.000 dnevno, a da bi ova mera mogla da se sprovede, biće uvedena online prodaja karata. Ograničenje se odnosi samo na najposećeniji deo Zida, Badaling, izgrađen za vreme dinastije Ming (početak 16. veka) i od Pekinga udaljen oko 80km.

Ovo je prvi deo zida koji je Kina 1957. godine otvorila za turiste i godišnje ga poseti skoro 10 miliona ljudi. Poslednjih godina u ovoj oblasti izgrađeni su brojni hoteli, restorani i žičara koje prevozi ljude do zida, a nedavno završen auto-put, koji Badaling povezuje sa Pekingom, dodatno je doprineo povećanju broja posetilaca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nakon studija koje je sproveo kineski Centar za istraživanja u turizmu, utvrđeno je da je 65.000 maksimalan dnevni broj posetilaca koji neće ugroziti njihovu bezbednost niti im narušiti turističko iskustvo. Sistem za online rezervisanje počeće sa radom 01. juna, a turisti će svoju kartu moći da bukiraju nedelju dana pre posete.

- Ova mera će smanjiti vreme čekanja za ulazak i posetiocima će obezbediti prijatniji boravak na Zidu - saopštili su kineski zvaničnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading