WhatsApp počinje da naplaćuje poruke

Autor: Republika

Razonoda

01.09.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svetu monline komunikacije među lidere na tržištu svakako vredi svrstati WhatsApp.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ova popularna aplikacija u vlasništvu je Facebooka, koji je pre 4 godine iskeširao čak 19 milijardi dolara kako bi je doveo pod svoje okrilje.

Poznata je činjenica kako Facebook traži na svakoj svojoj platformi način kako je monetizovati, a već duže vremena je u potrazi za najboljim načinom kako zaraditi na poznatoj komunikacijskoj platformi.

Ako je verovati natpisima koji su se pojavili u medijima, uskoro kreće monetizacija WhatsAppa i to na način da će naplaćivati članarinu firmama koje žele biti na WhatsAppu, piše PCChip.

WhatsApp je poslednjih meseci ušao u neku nazovimo je "crnu rupu", gde je s jedne strane smanjen priliv novih korisnika na mrežu, a s druge strane smanjeni su i prihodi koje je ova aplikacija donosila u vlastitu blagajnu.

Čelnici koji stoje iz WhatsAppa već duže vreme traže kvalitetan način kako da monetizuju ovu aplikaciju, a čini se da su pronašli uspešan način i to u tome da počnu naplaćivati slanje poruka kompanijama.

Sve one kompanije koje će u budućnosti hteti da šalju marketinške i korisničke poruke trebaće da plate za to i određenu naknadu.

- Iako je WhatsApp zamišljen kao aplikacija gde će se obavljati besplatna komunikacija, čini se da sada neće biti problem promeniti retoriku koju su zagovarali od samih početaka - piše PCChip.

Cena poruka kretaće se između 0.5 i 9 centi, a zavisiće od pre svega o tome u kojoj se zemlji korisnik nalazi.

Poruke će moći biti automatizovane, ali će ih moći slati i korisničke službe, što znači da je dozvoljen subjektivni pristup. Ipak, kada malo pogledamo cenu koju smo spomenuli iznad, nekako se stiče utisak da će u budućnosti slanje takve poruke biti skuplje od slanja običnog SMS-a.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading