Digitalizacija u zdravstvu u službi nauke

Autor: rts.rs, Republika

Razonoda

12.12.2017

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primena softverskih rešenja u zdravstvu može pomoći kako pacijentima tako i medicinskoj struci jer omogućava da se lakše prate kvalitet, bezbednost i efikasnost medicinskih usluga. Upotrebom savremenih tehnologija dobijeni podaci se mogu analizirati, a zatim uporediti i uskladiti sa praksom drugih evropskih zemalja, te je razvoj takvih sistema u zdravstvu važan izazov 21. veka.

RepublikaFoto: pixabay.com
IT u zdravstvu je budućnost

Korišćenje aj-ti tehnologije u zdravstvu nameće se kao realna potreba jer omogućava da se efikasno koriste ograničeni resursi, a pri tome održi visok stepen kvaliteta zdravstvene usluge

Nakon višegodišnje primene tehnologije koja je bila usmerena pre svega na lakše i efikasnije upravljanje, savremene tendencije nameću potrebu softverskih rešenja koja u svom fokusu imaju pre svega pacijenta. To podrazumeva razvoj aplikacija koje su široko dostupne putem mobilnih telefona, tableta i sl., kako pacijentima tako i njihovom najbližem okruženju.

Aplikacijom do dijagnoze

Sve više ćemo čitati i pričati o temama kao što su telemedicina, dijagnostika preko aplikacija, onlajn savetovanja, personalizovana terapija... Digitalizacija zdravstvenog sistema je veoma važna i praktično neophodna i kada govorimo o efikasnosti upravljanja zdravstvenim ustanovama. Zahvaljujući softverskim rešenjima menadžeri u zdravstvu mogu da kontrolišu efikasnost svih elemenata.

Nesumnjivo je da u bliskoj budućnosti u Srbiji treba očekivati ubrzanu digitalizaciju zdravstvenog sistema, razvoj, nadgradnju i dalje sistemsko povezivanje postojećih IT platformi , kao i prateći razvoj brojnih drugih aj-ti rešenja i aplikacija, koji sve više postaju strateška politika zdravstvenih sistema širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading