(VIDEO) PROPAST! Nintendo se povlači sa tržišta igara za mobilne telefone zbog FINANSIJSKOG FIJASKA

Autor: magazin.novosti

Razonoda

01.07.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka ove kompanije došla je u trenutku kada je industrija igara dostigla svoj vrhunac u vreme svetske pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nintendo se povlači sa tržišta proizvodnje i plasiranja igrica za mobilne telefone nakon što je doživeo potpuni finansijski debakl u ovoj sferi.

Uprava ove kompanije je 2018. godine javno iznela stav da će igrice za mobilne telefone donositi milionske prihode i najavila da će plasirati igrice za ove uređaje, te da će to odeljenje ove kompanije doneti čak i milijardu dolara sa potencijalom za dalji rast.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tada je najavljeno da će ova kompanija pustiti u prodaju dve ili tri igrice za mobilne uređaje godišnje, ali u maju ove godine došlo do promene planova. Naime, promene su posledica podbacivanja prlaniranih rezultata koje je kompanija trebala da ostvari. 

- Nakon detaljnih analiza odlučili smo da se fokusiramo na ekosistem igara koje kreirane za Nintendo konzole za igrice - obrazloženo je iz kove kompanije.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/Nintendo

Navodno, ta odluka je donešena zbog činjenice da je u periodu od februara do maja 2020. godine, za razliku od drugih kompanija za proizvodnju igrica, Nintendo prošao znatno lošije, čak i sa poznatim naslovima kao što je Super Mario Run. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading