Samsung napušta proizvodnju LCD televizora i planira ogromne investicije u novu tehnologiju

Autor: Benchmark, Republika

Razonoda

21.08.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samsung održava svoju poziciju jednog od vodećih proizvođača displeja, a jedna od poslednjih inovacija u liniji proizvoda brenda jesu Quantum Dot OLED (QD-OLED) paneli. Kompanija već koristi Quantum Dot (QD) tehnologiju za svoje televizore, dok su OLED paneli glavna odlika kompanijine mobilne divizije već više od decenije. Sada Samsung želi da spoji najbolje od dve tehnologije u jedno rešenje.

RepublikaFoto: youtube.com/Digital Trends
Foto:Ilustracija

Novi izveštaj iz Južne Koreje tvrdi da je Samsung već počeo da ograničava i smanjuje proizvodnju LCD displeja u svojim postrojenjima, a razlog ovoga su smanjena potražnja i profitabilnost. Potez će omogućiti i da se više sredstava usmeri ka novim QD-OLED ekranima. Samsung Display CEO Lee Dong-hoon je potvrdio da će kompanija uskoro objaviti svoje prve QD-OLED panele, ali nije poznato kada će tehnologija debitovati.

Quantum Dot u suštini predstavljaju kombinaciju tradicionalnih LCD i OLED displeja. Ne koriste pozadinsko osvetljenje, ali imaju individualno osvetljene plave LED-ove, koji svetlost konvertuju u crvenu i zelenu, a pri tome troše manje energije. QD-OLED paneli će koristiti plave OLED piksele i quantum tačke iz LED-ova za još bolju efikasnost i preciznost boja.

Prema navodima industrijskih analitičara, Samsung planira da investira preko 8,3 milijarde dolara u QD-OLED proizvodnju, a prvi proizvod će biti TV iz gornjeg segmenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading