(VIDEO) "BMW" objavio prve slike novog X7

Razonoda

23.12.2017

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanično je potvrđeno – novi veliki SUV X7 stiže naredne godine. Ovim potezom "BMW" napada ljute konkurente mercedes GLS i rendž rover sport.

RepublikaFoto: BMW Media
Samo što nije - premijeru X7 učekujemo na Salonu automobila u Parizu

Istina, na slikama i snimku nije finalni model spreman za proizvodnju već pred-produkcijski koji služe inženjerima za finu doradu voznih osobina i kvaliteta izrade.

Svejedno, na osnovu njih se može zaključiti da će izgled biti sličan konceptu X7 performans kakav smo 2017. videli na Salonu automobila u Frankfurtu.

RepublikaFoto: BMW Media
Luksuzni SUV modeli polako preuzimaju trižište od tradicionalnih liksuznih limuzina

Novi model će se praviti u BMW fabrici u američkom gradu Spartanburgu. Ništa čudno obzirom da se i ostali veći SUV modeli X5 i X3 proizvode u SAD.

Serijska proizvodnja počinje sredinom sledeće godine, a X7 će premijerno biti predstavljen početkom 2018, najverovatnije na Salonu automobila u Frankfurtu.

RepublikaFoto: BMW Media
Proizvodnja počinje u novoj BMW fabrici u Spartanburgu, SAD

Kao što se na osnovu tizerskih fotografija može videti, serijski primerak je zadržao ogromni gril prednjeg hladnjaka sa uskim LED farovima kakav smo videli na pomenutom konceptu X7 performans.

Ispod pomenutog hladnjaka može se videti i širok donji usisnik vazduha kakav je i potreban za velike i snažne motore kakvi će se ugrađivati u ovaj model.

RepublikaFoto: BMW Media
Sa proizvodnjom od 411.000 vozila tokom 2016. Spartanburg je trenutno najveća BMW fabrika na svetu

Sličan usisnik može se videti i na zadnjem kraju novog X7. Karakteristične za zadnji kraj biće i velike staklene površine kako se putnici na trećem redu sedišta (koji bi trebalo da standardno dolazi na X7) ne bi osećali klaustrofobično.

Izgled enterijer za sada nije objavljen, a nema ni detalja o tome koji će motori pokretati ovaj džinovski SUV.

RepublikaFoto: BMW Media
Koncept X7 performans iz 2017. najavio je dolazak novog X7

Ipak, realno je očekivati da će i enterijer i motori biti slični, ako ne i identični onome što nudi trenutno najluksuznija BMW serija sedam.

Cene takođe nisu zvanično objavljene ali je realno očekivati da počinju negde od oko 80.000 evra što bi ga postavilo ispred konkurentskih rendž rover i mercedes modela.

Za kraj pogledajte i snimak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading